Nå planlegger vi utenlandsopphold for Global disippel og Faith in action i november 2021. Men kan det la seg gjøre når samfunnet fortsatt er såpass stengt enkelte steder i Norge?

Vel, situasjonen er alvorlig både i Norge og i våre praksisland rundt omkring i verden. Allikevel er de aller fleste eksperter enige om at vi nå ser begynnelsen på slutten av koronapandemien. Norske myndigheter antar at alle voksne skal ha blitt tilbudt første vaksinedose i løpet av juli.

Kilde: Folkehelseinstituttet

Dette er status i våre praksisland

Oppdatert 15.03.2021

KAMBODSJA

Skoler, idrettsaktiviteter, museum og kinoer er åpne etter å ha vært stengt. Det er ingen reiserestriksjoner innad i Kambodsja. Passasjerer må enten fremvise negativ koronatest eller ta en test ved innreise, og vil bli pålagt 14 dager karantene dersom noen på flyet tester positivt. Myndighetene krever bevis på helseforsikring.


BANGLADESH

Skolens norske mentorer har reist tilbake til Dhaka etter hjemmeopphold i Norge. Flyruter har startet opp igjen, men skoler er foreløpig stengt. Munnbind er påkrevd på offentlig sted. Passasjerer må fremvise negativ koronatest ved innreise. 14 dager innreisekarantene er påkrevd.


INDONESIA

Restauranter, kafeer, kirker o.l. er åpne med begrensning på 50% av vanlig kapasitet. 50% av befolkningen skal arbeide hjemmefra. Kjøpesentere stenger kl 21.00. Munnbind er påkrevd på offentlig sted. Grensene er åpne for innehavere av langtidsvisum, men foreløpig stengt for turistvisum. Rutefly inn og ut av landet er operative. Passasjerer må fremvise negativ koronatest ved innreise, og i tillegg ta to tester etter ankomst. Fem dager innreisekarantene er påkrevd.


ETIOPIA

Samling av folkemengder er begrenset til 50 personer. Bedrifter er pålagt å tilby desinfisering for kunder og å sørge for fysisk avstand mellom mennesker. Kafeer og restauranter kan servere inntil tre personer pr bord. Grensene er åpne. Passasjerer må fremvise negativ koronatest ved innreise. Fem dager innreisekarantene er påkrevd.


NEPAL

De fleste bedrifter, hoteller, restauranter og butikker er åpne etter å ha vært stengt. Munnbind er anbefalt på offentlig sted. Trafikk mellom regioner er begrenset. Enkelte rutefly går inn og ut av landet, men mulighetene for visum er begrenset. Passasjerer må fremvise negativ koronatest ved innreise, og kan bli pålagt fem dager karantene.


KENYA

Portforbud mellom kl 22.00 og 04.00. Restriksjoner for samling av mennesker og sosial distansering. Munnbind er påkrevd på offentlig sted. Grensene er åpne. Passasjerer må fremvise negativ koronatest ved innreise. Innreisekarantene er for tiden ikke påkrevd for nordmenn.


SENEGAL

Norske utsendinger har reist tilbake til Senegal etter hjemmeopphold i Norge. Portforbud mellom kl 21.00 og 05.00. Munnbind er påkrevd på offentlig sted. Samling av folkemengder er forbudt. Kafeer er stengt. «Residence permit» og negativ koronatest er påkrevd ved innreise.


ECUADOR

Skolens norske mentor er til stede i landet. Smitteverntiltak varierer fra region til region. Samling av folkemengder er forbudt. Munnbind er påkrevd på offentlig sted. Myndighetene i hver enkelt region har fått autoritet til å lette på restriksjonene ut fra lokale forhold. Grensene er åpne. Negativ koronatest er påkrevd ved innreise.


PARAGUAY

Portforbud mellom kl 00.00 og 05.00. Idrettsaktiviteter er begrenset til syv personer pr gruppe. Private samlinger er tillatt med inntil 12 personer, og offentlige arrangementer er tillatt med inntil 100 personer. Skoler har for tiden nettundervisning. Munnbind er påkrevd på offentlige steder hvor det er vanskelig å holde avstand. Grensene er åpne. Negativ koronatest og inntil 14 dager hjemmekarantene er påkrevd ved innreise.

Kilder

Intelyse
IATA
Our World in Data

Med forbehold om endringer. Det er grunn til å tro at smittetall i enkelte land er høyere enn det som vises på offentlige statistikker.

Les mer og søk om plass på www.gus.no