Fra det øyeblikket vi satte foten vår i Bangladesh, har tiden flydd av sted. Tanken på at vi allerede har vært her i 3 uker kom som et sjokk for hele teamet, og ønsket om en pauseknapp er sterkt. Til tross for dette har vi nytt de første ukene med å være litt turist, tråkke lovlig feil innad i kulturen og skylde på at man er ny og ikke kan språket. Samtidig er det godt at man begynner å bli varm i trøya og komme inn i hverdagen her nede.

Nytt språk

Etter to uker med språkskole begynte vi å glede oss for jobben vi er blitt sendt til. Elevene på Martin Luther Collage tok oss i mot med åpne armer og var inkluderende fra første stund. Dette er noe vi setter veldig pris på med tanke på at man er ny og litt usikker. Engasjementet er på topp under fredagsmøtene og latteren ligger stadig løst under taket på hostellet. Dette erfarer vi spesielt når vi prøver oss på litt bengali, eller forteller historier som når vi sa ”dim” gjentatte ganger til sjåførene fordi vi trodde det betydde høyre, men egentlig betyr egg.

Grunnet eksamenstid hos elevene har vi foreløpig bare tatt del i det sosiale på skolen, men er snart i gang med engelskundervisningen også. Samholdet på MLC er godt å være en del av og vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med elevene.

Hverdagen

De varierte hverdagene på Basha går både i markedsføring, undervisning, lek og morro med barna på Day Care eller matche tsarier til fremtidige tepper. Basha tilbyr jobb til kvinner som er eller har vært utsatt for menneskehandel. Dette er redningen for mange kvinner og barn. Her lager de nydelige ting som julepynt, tepper, putetrekk og øredobber. Så om du ikke vet hva du skal gi i julegave, sjekk ut nettsiden deres (en aldri så liten shoutout der ja). Basha har vi virkelig fått hjerte for, og synes det er rørende hvordan arbeidet preger enkeltmennesket.

Vi har lært at i Bangladesh er det mye som skal til før man trenger seg på, noe som kommer godt med i det vi spør hull i hode på de ansatte.

Hverdagen her i Dhaka trives vi godt i. Befolkningsantallet og levevilkårene til en del av beboerne er store kontraster til Norge, og kan derfor være utfordrende. Alt i alt er vi takknemlige for at vi får bo i dette frodige landet i møte med hyggelige folk. Vi gleder oss til å oppleve det resten av oppholdet bringer!