EN HERLIG VELKOMST

10. januar satte vi kursen fra Trondheim og sørover mot Oslo. To av oss tok toget sørover, mens de to siste fikk så vidt plass i en ellers fullstappet (!!) bil. Lite visste vi om hva som egentlig ventet oss i den internasjonale bydelen av Oslo, Holmlia.

Vi ankom leiligheten vår og ble godt tatt i mot av mentorene våre, Ingrid Kristine og pastor Pål. Allerede før vi kom hadde menigheten stilt opp med forskjellige møbler og redskaper vi har stor bruk for i løpet av oppholdet vårt her på Holmlia. Det var en overveldende varm velkomst, og vi forsto raskt at menigheten kom til å bli en viktig del av tiden vår her.

HVA ER DET VI EGENTLIG GJØR HER?

De første ukene våre var fylt med variert opplegg. Vi lærte mye om Holmlia, samfunnet og politikken, og vi fikk et godt innblikk i hva kirken gjør for Holmlia. Vår hovedoppgave er å skape relasjoner med ulike mennesker og familier. Mye av denne kontakten får vi gjennom språk-caféen med norskopplæring og gjennom matutdelingen til de familiene som trenger det lille ekstra. Vi har også deltatt på tømming av kirka i forbindelse med oppussing. I tillegg har vi vår egen «GUS-bolk» på gudstjenestene, hvor teamet blant annet arrangerer konkurranser for de andre medlemmene i kirka.

Teamet er heldige som har fått muligheten til å møte så mange unike mennesker her på Holmlia. Bare den første uken møtte vi rundt 17 ulike nasjonaliteter, og nå har listen økt til 22 av totalt 150 nasjonaliteter som er representert her i bydelen. Tenk at det fortsatt er så mange nasjonaliteter vi ikke har møtt på enda! Det viser hvor mange forskjellige mennesker det er på Holmlia, og det er kjempespennende!

Men så ble det lockdown, og mye av arbeidet ble satt på vent.

EN ROLIGERE HVERDAG

For teamet var det egentlig litt godt at det ble lockdown en liten periode. Endelig ble det tid til å samle sammen og tenke over alle historiene og inntrykkene fra den første tiden. Ellers ble det brukt mye tid på filmkvelder, bibellesning og forskjellige turer i området. Teamet fikk muligheten til å bli enda bedre kjent med hverandre!

GUD ER MED!

Vi føler virkelig at Gud er med oss i møte med Holmlia. Det er utrolig mange fine mennesker her! Hver av oss i teamet har blitt ekstra godt kjent med hver våre familier, fra blant annet Vietnam, Syria, Portugal og Ungarn. Det er noe eget i det å se gleden og takknemligheten de får av litt ekstra mat, å få trene på norsken eller bare det å få en ny venn. Det er nettopp det disse menneskene har blitt for oss – våre nye, herlige venner. På hjemmebesøkene får vi muligheten til å bli godt kjent med familiene, vi får smake på mat fra hele verden, og vi får snakke om alt fra bakgrunn og tro, til helt hverdagslige ting.

«Det er noe eget i det å se gleden og takknemligheten de får av litt ekstra mat, å få trene på norsken eller bare det å få en ny venn.»

Vi gleder oss til å se hvor Gud leder oss i tiden fremover, og til å bringe lærdommen vi får her med oss videre i livet.

Be gjerne for oss og arbeidet vårt! Arbeidet er mye redusert på grunn av korona, så gjerne be for at samfunnet åpner mer opp igjen slik at vi kan gjøre enda mer! Be for relasjonene vi har begynt på, og at Guds store kjærlighet skal komme frem gjennom oss.

Følg oss gjerne på instagram! @teamholmlia <3

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.