Første halvdel av juletiden har vi hatt en ganske normal hverdag. Men teamet har vært flinke til å holde på noen juletradisjoner. Vi har hatt kvelder hvor vi har sett julekalender, hatt julevask, kjøpt og pakket julegaver og til og med hatt Secret Santa med studentene på Dorm!

Men den 17. desember hadde vi en festlig felleskveld med alle på Dorm, vi skulle nemlig ha en kveld med pepperkakebaking! Teamet vårt, studentene, Lysom og familien og våre nye venner som også jobber som voluntære i Kambodsja fra Danmark, Amerika og Buskerud ble alle med på det!

Mange av studentene ante ikke hva den brune deigen var, så det var moro å lære dem pepperkakekunsten! Alle sammen lagde og spiste masse pepperkaker, fikk jule-ansiktsmaling, hørte på skikkelige klassiske norske julesanger og lekte Brobro brille.

Så kom den store dagen – Julaften! Studentene hadde ifra tidlig på morgenen av rigget opp scenen, pyntet Dorm med masse lys, lyskastere og en lang rød løper. Alle jentene hadde på seg hvite kjoler mens kleskoden for guttene var morsomt nok tropiske t-skjorter.  

Klokken 17 startet vi endelig. Vi begynte med lovsang og med noen studenter iført tradisjonelle kambodsjanske klær, danset en tradisjonell dans. Så hadde vi flere innslag med bibelske dramastykker, blant annet et som teamet vårt var med på. Så hadde pastoren av Dorm juletale for alle. Etter talen var det duket for det norske innslaget. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle ha en dans inspirert av en litt rampete dans i filmen ‘’Mean Girls’’. Guttene som avtalt, kledde seg opp i de dristige kjolene sine og gikk opp på scenen. Der ble de møtt av vill jubel og latter. Guttene danset helt til musikken ble brått skrudd av. I en klein liten pause ble stillheten endelig brutt av jentene som kom valsende inn på scenen og begynte å synge. Sammen danset og sang vi resten av sangen og avsluttet det hele i en koordinert posert stilling. Hele publikum brøt i jubel og var i gode lag, men også ganske sjokkerte!

Etter et meget innholdsrikt show fikk vi servert julemat – indrefilet av biff med masse ris, selvfølgelig. Resten av hele kvelden var det musikk og dans for alle. Alt i alt har vi hatt en meget fin julefeiring her i Kambodsja som vi aldri vil glemme.

Vi er heldige og takker Gud for at vi bor på en plass med masse unge kristne som brenner for Jesus. For selv om vi kommer fra en helt annen kultur er vi alle brødre og søstre i Kristus!   

Teamet skal nå kjøre sørover i 4 timer ned til kysten og nyte litt juleferie på Bungalow i Kep og dra på eksotisk øy-safari på Rabbit Island.

Takk for all bønn og gjerne fortsett å be for teamet vårt og for alle studentene og de som jobber på Dorm!

Sursdey no el!
GOD JUL!