Det er igjen blitt høst og for mange av oss betyr dette en ny start. For noen er det på tide å starte på en ny skole og kanskje til og med flytte til en ny by. Her på Gå Ut Senteret har vi vært i én måned, og man kan ikke si annet enn at Trondheim har tatt godt imot oss så langt.

I år er vi en fin gjeng med forskjellige mennesker som har tatt turen til Trondheim for å gå på bibelskole. Noen av oss kommer fra det fine Sørlandet, noen fra det våte Vestlandet og en og en annen kommer fra Østlandet. Så må man ikke glemme de herlige trønderne som ofte hjelper oss andre å finne frem i denne nye, spennende byen.

Skoletur

Få dager inn i skoleåret var det på tide med årets aller første skoletur. Turen gikk til Oppdal kommune knappe to timer fra Trondheim. For gjengen på 38 elever, to ettåringer og et par lærere var det god plass å boltre seg på. Noen få timer etter ankomst og når lunsjen var inntatt, var vi i gang med både undervisning og det såkalte GUS-mesterskapet.

Man kan mildt sagt si at konkurranseinstinktet virkelig kom til syne og man fikk se en annen side av folk som en kanskje ikke hadde sett enda. Følelser som irritasjon, glede og oppgitthet kom fort til overflaten. Det var kanskje til og med noen førsteinntrykk som forandret seg? Uansett så ble oppholdet i Oppdal en sann fryd for hver og en av oss.

Vennskap ble knyttet og samtaler om både store og små ting ble utvekslet. Omtrent 48 timer etter ankomst til Oppdal var det en sliten, men fornøyd gjeng som satte seg på bussen tilbake til Trondheim. Det krever sitt å være på et leirsted der det bor fire stk på hvert rom og man ikke vil være den første som går og legger seg i tilfelle man går glipp av noe bra.

Skolehverdagen

Ukedagene begynner vanligvis med at noen av oss trasker omtrent en halvtime til skolen, mens andre fyker opp bakkene på sykkel på et kvarter. Skoledagen begynner ikke før klokken 09.00, men allikevel har det aldri før vært så lett å stå opp tidlig. Det kan også ha noe med at vi i vår leilighet er seks jenter som deler ett bad, så da må man stå opp litt tidlig for å få litt ekstra god tid på badet.

Her på Gå Ut Senteret har vi noe vi kaller ettåringer. Det vil i praksis si to ungdommer i tjueårene som steller i stand lunsj og lager god S (som noen av oss har lært at betyr god stemning). Vi er veldig heldige som har to ettåringer som er så engasjerte og har lyst til at vi skal ha det bra.

Utenom å fikse lunsj til oss, steller de i stand noe som kalles fellesskapskveld på mandager. Så langt har de bestått av quiz, spillekveld med kakao og boller og Amazing race. Det er ikke uten grunn at man ofte hører applaus fra fornøyde elever på Berg prestegård.

De fikser dessuten det meste for oss disse flotte ettåringene. Det kan enten være å gå på butikken å kjøpe is for hele skolen, eller det kan være å bytte ut melken som har blitt til is på lunsjen. Uansett hva det er så er vi ganske heldige som har dem.

Fortsettelsen

Undervisningen på skolen har så vidt begynt. Det er mye vi skal gå gjennom, og selv om noen av dagene har vært litt tyngre enn andre ser jeg/vi frem til fortsettelsen.

Vi har flinke lærere som vil at vi skal forstå litt mer om Gud og om det som står i Bibelen. Det gjør at man klarer å følge litt ekstra med. Vi har jo tross alt alle sammen valgt Gå Ut Senteret for en grunn, og det er blant annet for å få en tettere relasjon til Gud og hans plan for livet vårt. Håper høsten her i Trondheim, før avreise til utlandet, ikke kommer til å gå like fort som de første ukene har gjort!