I løpet av mitt korte, men innholdsrike liv har jeg opplevd både ups and downs. Jeg ble født inn i en nokså kristen familie, men mamma ble ikke frelst før jeg var 7 år. Gjett om jeg slengte meg på da! Jeg begynte fort å åpne de forskjellige barnebiblene jeg hadde hjemme og la dem utover i stuen. Så gransket jeg dem nøye for å sjekke om de stemte overens med hverandre. Denne lysten og hungeren etter mer og mer av Guds Ord vokste sånn i meg at det var helt uunngåelig å ikke starte på Bare Bibel på Gå Ut Senteret! Gjennom livet mitt har jeg alltid vært den som stilte de store, tunge spørsmålene. Om meningen med livet, Guds eksistens, og alt innenfor Bibelens vanskeligste temaer.

En voksende interesse

Rundt ungdomsskoleårene mine begynte jeg å lese hele Bibelen for aller første gang. Da var jeg lei av å ikke ha det hele bildet av det jeg likte å snakke om så godt. Jeg husker ikke helt hva jeg syns om Bibelen første gang jeg leste gjennom den, men noen bøker stakk seg veldig ut for meg. Disse ble fort de fire store: 5. Mosebok, Jeremia, Haggai og Hebreerne. Jeg fikk også flere bøker veldig kjær etter hvert, og ukjente historier i Kongebøkene stakk seg også veldig til meg. Speilet historien om hvordan Gud berget Josjafat (1. Kong 22:29-40), og historien om Hiskia som finnes hele tre forskjellige steder i Bibelen (2. Kong 18-20, 1. Krøn 29-32, Jes 36-39). Disse randome faktaopplysningene er ting som jeg er veldig god på å bare skyte ut.. Men fortvil ikke, for om det historiske viss-vasset ikke er noe for deg. Bare Bibel er veldig flink på anvendelse og det å finne det som er relevant for oss i dag i Skriften.

Ellers litt om meg, så har jeg fagbrev som kokk (noe jeg ikke synes er så veldig spennende), men drømmen min er å bli filmregissør. De som kjenner meg her på GUS blir veldig overrasket når de hører at jeg ikke skal bli teolog eller noe i den duren …

Bibelen som hovedtema

Året på Bare Bibel må jeg ærlig innrømme har vært livsforvandlende. Læreren vår, Lars Olav Gjøra, har så vanvittig mye kunnskap. Det å få ta lære i det han og mange andre gjestelærere har sett i de forskjellige bøkene i Bibelen etter å ha studert dem mye er utrolig fascinerende! Jeg har også fått en stor kjærlighet for Tessalonikerne i det siste, noe som bare viser at Gud gir mersmak og nye åpenbaringer i Sitt Ord!

Vi går grundig gjennom hver enkelt bok i hele Bibelen, så godt som gjøres kan, og vi får god undervisning om de forskjellige bøkene etterpå. I tillegg har vi 7 formidlingsoppgaver i løpet av året. De går ut på å skrive og holde andakter av noen av de bøkene vi har vært igjennom. Her på GUS har jeg fått god banebrytende undervisning, blitt kjent med mange nye gode venner, vokst masse i troen og relasjonen min med Gud, og hatt det masse masse gøy!

Sammen med Bare Bibel-klassen i Jerusalem

Reisen til Det Lovende Land

Og ikke minst så har vi i Bare Bibel fått reist til Israel! Én og en halv uke med varme, sol og kos i Guds land er jammen meg verdt det! Og vet du hva, guiden vår var som en drøm sendt rett fra himmelen! Han var så inspirerende, gudfryktig og vis! Den turen var virkelig verdt det! Den første uken var vi litt overalt i Israel; vi startet i Tel Aviv og dro videre ned til Jaffa og der hadde vi Jona, ettersom han dro derfra for å rømme fra Gud i Bibelen 😉 Vi hadde også Johannes i Israel, og det var virkelig elsk når vi var i Jerusalem og alle inntrykkene der fikk en mange på gråten til slutt.

Alle de gode samtalene med gode folk i Haifa, Jerusalem og med guiden vår gjorde alt for meg på denne turen. Og jeg beklager for å gjenta meg selv, men jeg kan virkelig ikke rose guiden vår nok altså! Han heter John Sode Woodhead, for de som lurer og han er en skotte som bor fast i Haifa nå. Han jobber som en arkeolog med spesialfelt å finne assyriske spor i Israel. Go check him out! 😊

Om du er i tvil på hva du skal gjøre neste år kan jeg på det varmeste anbefale Bare Bibel på GUS. Er du er usikker på hvilken bibelskole, og ikke minst hvilken linje du skal velge? Da vil jeg igjen legge fram Bare Bibel som et veldig godt alternativ. Om du ønsker å få mer ut av Bibelen, om du ønsker å vokse i tro og relasjon med Herren, om du ønsker å virkelig ta et dypdykk i Bibelen og det vi faktisk tror på som kristne; da er Bare Bibel på GUS en gyllen mulighet!