Studentene på Gå Ut Senteret kommer fra hele landet og med mange forskjellige trosbakgrunner. Dette gjør at vi alle er veldig forskjellige, men på en litt rar måte har det styrket og gjort felleskapet dypt og inkludere på kort tid. Jeg kommer selv rett fra et år på folkehøgskole, hvor jeg fikk ta del i et stort felleskap. Men det tok tid til vi kom til det punktet.

Felleskapet på Gå Ut Senteret var inkluderende, varmt og man ble kjent fra første dag og første uke. Dette felleskapet har bare vokst og blitt bedre og bedre jo lengre vi har gått på skolen.

For det står skrevet at «der to eller fler er samlet er jeg midt i blant dem.» Dette kunne ikke stemt mer for Gå Ut Senteret. Det er trøstende og deilig å vite at vi kan be for hverandre når vi trenger det, og både ha de dype samtalene, men også more oss og dra ting helt ut slik vi gjør hver mandag da det er fellesskapskveld (arrangert av de supre ettåringene vi har). 

Det som er litt andreledes med Gå Ut Senteret i år er selvfølgelig den situasjonen som verden befinner seg i, med tanke på utreise. Derfor er det veldig sterkt at årets kull er det største som skolen har hatt i Trondheim. Men det sier bare at skolen har et supert rykte som fram til nå har vist seg å stemme hundre prosent.

Når det er sagt, så er vi fortsatt ikke så mange, vi er kun rundt femti. Noe som også gir en mulighet for å bli godt kjent med hver enkelt på skolen. Som mange år tidligere er guttene på Gå Ut Senteret i en ganske stort undertall, men vi står sterkt med blant annet vår helt egen bibelgruppe som kun er forbeholdt guttene på skolen.

Studenttallet, bibelgruppe og den vennlighet og åpenhet alle har mot hverandre er en noen av de faktorene som gjør at miljøet på Gå Ut Senteret er unikt og helt konge. 

Det er nå noen uker siden vi hadde vår første ferie, og man fikk virkelig kjenne på at man har forandret seg en del på de få ukene som vi har vært i Trondheim. Verden hjemme hadde stått litt stille i forhold til det verden gjør her.  Selv om det var fint å se foreldre og gamle venner igjen, merket jeg fort at jeg fikk et stort savn etter teamet, eller vår ny famille og resten av gjengen. 

Jeg visste ikke helt hva jeg forventet da jeg pakket bilen og kjørte opp mot Trondheim i august. Men det lille jeg hadde av forventninger har blitt sprengt og nå storkoser jeg meg på Gå Ut Senteret. Det spesielle er at vi kan leke, ha det moro og gå helt bananas sammen, samtidig som man på den andre siden har mulighet til å sette av tid og diskutere de virkelig dype samtalene om tro, tvil og livet. 

For meg er Gå Ut Senteret et helt spesielt år hvor du kan bygge varige felleskap med andre med samme tro som deg, du får mulighet til å oppleve en annen kultur, og til slutt vil dette året styrke deg både i liv og tro. 

Gå Ut Senteret er noe helt for seg selv, og jeg er sikker på at dette året vil bygge vennskap og skape minner som varer resten av livet. For man finner nesten ikke noen bedre sted å bruke ett år enn på Gå Ut Senteret i Trondheim.

Bibelskole neste år?

Inntaket til neste skoleår er i gang! Sjekk ut de ulike linjene på gus.no og søk om plass i dag.