En reise gjennom Bibelen

Dette halvåret på Bare bibel har vært en reise, og heldigvis er den ikke over enda! Nå har vi lest oss gjennom 33 av 66 bøker i Bibelen, og jeg gleder meg veldig til å lese resten også. Vi startet året med Efeserbrevet, jobbet oss gjennom omtrent hele Nye Testamente, begynte på mosebøkene i desember og er akkurat ferdig med Rut. Dette er uten tvil den beste reisen jeg har vært med på!

Malin stortrives som Bare bibel-student på GUS!

Takknemlig

Når jeg i august møtte opp på Berg prestegård for å starte på bibelskole igjen, var jeg allerede litt klar over hva jeg kunne forvente å få ut av dette året. Jeg visste at Gå Ut Senteret var et sikkert valg; det ville gi meg et godt og trygt fellesskap, bra undervisning, minner for livet og masse ny kunnskap.  Jeg var likevel bekymret for hvordan det skulle gå, og frykten for å miste motivasjonen til å lese var stor. Men nå, fem måneder senere, har jeg nesten ikke ord for hvor takknemlig og glad jeg er for at jeg valgte å gå på Bare bibel.

En unik bok og et unikt fellesskap

Hver dag får jeg studere sammen med mennesker som lengter etter å bli bedre kjent med Gud, vi deler tanker rundt det vi leser og vokser i tro sammen. I tillegg har vi lærere som virkelig brenner for det de underviser og som tydelig elsker jobben sin! Å være en del av et slikt fellesskap kan ikke beskrives – det må oppleves.

Lars Olav brenner for jobben som linjeleder på Bare bibel

Og midt oppi alt dette gode som jeg setter så enormt stor pris på, har jeg fått oppleve en enda større skatt.

Å gå på Bare bibel har gitt meg mer enn bare ny kunnskap. Og Bibelen er blitt mer enn tomme ord på et ark, mer enn historier om mennesker som levde for flere tusen år siden, og mer enn en fortelling om en fjern Gud som bare dukker opp hvis Han orker.

Hebreerne 4:12

Nå er vi bare halvveis i året og i Bibelen, men jeg har allerede fått erfare at denne boka er mer enn bare ei bok. «… Guds ord er levende og virkekraftig …» står det i Hebreerne 4:12, og hver uke opplever jeg nettopp dette, at det som står i Bibelen trenger seg inn og virker i meg. Jeg har fått erfare en Gud som elsker, som er trofast, tilgir og som vil være nær. En Gud som ofrer sin Sønn for at jeg, du som leser, og alle andre, skal få ha en relasjon og for alltid være nær Han. Jeg opplever gang på gang at det som står i Bibelen er like relevant i dag som det var for flere tusen år siden. Hver eneste bok vi kommer oss gjennom påvirker meg på en eller annen måte. Om det er 1. Mosebok, Dommerne, Matteusevangeliet eller Filipperne, det er relevans å finne i de alle sammen.

«Hver eneste bok vi kommer oss gjennom påvirker meg på en eller annen måte.»

På samme måte som med fellesskapet, kan heller ikke Bibelen og Gud beskrives godt nok med ord – det må oppleves. Og et år på Bare bibel er en unik måte å gjøre dette på.

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.