På mandag hadde vi mikrofinans; vi gikk og besøkte 3 forskjellige personer som har startet med sin egen bedrift i slummen. Han ene lager og selger dressko, hun andre syr skoleuniformer og hun siste selger mais på gaten.

På tirsdag var vi på hjemmebesøk til to ulike familier i Kibera Slummen. På veien kjøpte vi nok mat for en til to uker til de to familiene.

Rejina, heter bestemoren til den første familien vi besøkte. Heart to Heart har støttet henne og hennes syv barnebarn i mer enn ti år. Før dette hadde hun allerede bodd i slummen i 20 år. Mannen til Rejina, og deres syv barn, døde grunnet sykdom for flere år siden. Hun bor derfor nå alene med sine syv barnebarn som kun var små barn da hun ble alene med de. Naboene hennes er muslimer, så hun må gå med hijab og faste når det er ramadan for at hun ikke skal bli kastet ut av sine muslimske huseiere. Rejina har alltid vært kristen og hun har Jesus på førsteplass i livet.

Moren i den andre familien vi besøkte heter Marry. Hun har tre barn, to jenter og en gutt. Begge jentene går på skole, mens gutten er hjemme. Mannen hennes døde for 12 år siden og hun ble kastet ut av sitt gamle hus fordi hun ikke hadde penger til å betale leien. Grunnet sykdom kan dessverre ikke Marry jobbe, og i tillegg lider gutten og den ene jenta av en sykdom der de har lite blod i kroppen. Dette fører til at de blir veldig slappe og ofte er syke, noe vi la godt merke til på sønnen hennes da vi var på besøk. Marry har veldig lite råd og det eneste hun får kjøpt til sine syke barn er smertestillende. Hun er en kristen, troende dame, men synes det av og til er vanskelig, og spør Gud hva hun har gjort for å fortjene et slikt liv.

Til slutt fikk vi lov å dele et bibelvers og hvem Gud er for oss til de to familiene. Isak delte også sitt vitnesbyrd for Rejina. Helt til slutt ba vi sammen.

På torsdag var kollegene våre på tur til Mombasa, men vi var gira på å jobbe mer med barna! Så vi fikk lov til å bli med vår tidligere swahili-lærer, Wowe, på skolen der han er rektor for å besøke barna der! Vi spilte fotballturnering og lekte med barn fra preschool til 8. klasse.

Nedenfor er noen bilder fra dagen og hva vi gjorde.

På fredag så var vi på fjelltur til Ngong Hills, like utenfor Nairobi. Det var en fem timer lang tur med 7 topper!

På lørdagen var vi på Kipowa Sato, som er lørdagsaktiviteter, på en av skolene i slummen Kawangware. Der danset vi med barna, lagde armbånd og tegnet. Da klokken nærmet seg 14:00, gikk vi med barna til fotballbanen. Gutta spilte fotball, mens jentene lekte ringleker med de andre. Da klokken ble 16:00 så dro vi hjem og spiste god mat. Fantastisk dag!

På søndag dro vi på gudstjenesten i Kibera-kirken vi pleier å gå i. Talen handlet om lukas 7.18-28.
Etter møtet dro vi til markedet, før vi dro hjem og slappet av og hadde bibelgruppe sammen.

Vi gleder oss veldig til å starte neste uke med pakking av julemat og mer lek med barna!