Den siste måneden brukte vi i Pedro Juan Caballero. Det er en by nord-øst i Paraguay, helt på grensen til Brasil, og da snakker vi HELT på grensen. Med 60 000 flere innbyggere enn Atyrá, var det litt av en overgang for oss. Heldigvis bodde vi på Guardaríaen (altså en skole/barnehage) sammen med en herlig pastorfamilie!

Hverdagen

Fra mandag til fredag jobbet vi på Py `a Pora Renda, som betyr «vakker sjel». I Paraguay begynner skolen i mars, men før ungene kom, så var det mye som måtte forberedes. Første uken ble dermed kunst og håndverk ferdighetene satt på prøve. Tegning, klipping og liming av alt fra blomster, fugler, bokstaver, ulike former og så mye mer. Tror vi alle kan si at vi var glade vi hadde maler å følge etter. Vasking og fiksing av stoler sto også på programmet. Etter en uke var alle klasserommene rene og fine, klar for å ta imot alle de spente ungene. 

Praksisplassen vår

Py´a Pora Renda er en kombinert barnehage og skole. Totalt går det rundt 50-60 unger her. I løpet av de 3 siste ukene fikk vi vært med hver vår avdeling/klasse og se hvordan hverdagen var. Dagene har sett ulike ut for oss alle. Noen har for eksempel 20 barn som er 4 år, mens andre har 4 barn som er 6-7 år. Vi ble raskt veldig glad i vår gjeng. Kl 11.00 samles alle for å spise almuerzo/middag sammen. Deretter reiser noen hjem, mens andre blir igjen i barnehagen/SFO.

Lek og moro

Den kjekkeste delen av dagen kan sies å være når det blir en SFO for alle. Meget populært er det å leke i sanden, hvor det blir laget alle de lekreste retter. Ellers så merket man at det var populært med fotball og småleker. Helt på slutten av dagen samlet vi oss rundt et bord og sang sanger og hørte en bibelhistorie. Deretter fikk barna litt merienda/mellommåltid, og så var dagen slutt. Alfredo og Mirian (pastoren og kona som vi bor hos) pleier å kjøre noen av ungene hjem, og det var alltid like kjekt å få være med. De aller fleste sovnet i bilen på vei hjem.

Det som er så viktig med det arbeidet som blir gjort her, er at det er tilrettelagt for at vanskeligstilte barn skal få komme. Her er det mye billigere å gå, og dersom de ikke har råd til å kjøpe uniform og lignende, har de ordninger for dette.

I skrivende stund sitter vi og synger alle barnesangene vi har lært oss og smiler stort. Det har betydd mye for oss å ta del i dette viktige arbeidet. Og vi sitter igjen med stor takknemlighet for alle vi har blitt kjent med, både store og små.

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.

Comments

Ble både rørt og glad av å lese dette❤️🙏Ta godt vare på alt det fine dere har opplevd i hjertene deres❣️

Flott å lesa om arbeidet de har tatt del i, Vilde. ❤️ De som de har opplevd desse mndr, vil prega deko resten av livet, godt å ta med vidare😊.

Hei.Dette var interessant lesing.Så Kjekkt dere hadde det på daghjemmet/skolen i Pedro Juan Caballero.Sikkert en interessant og lærerik tid for dere alle.Traff dere 6 jentene forresten på Hogar Norma i Ypacarai i deres første tid i Paraguay.Vet ikke om dere husker oss to?Ønskes alt godt og Guds velsignelse videre i tiden som ligger framfor dere.Hilsen Henny-Marie og Bjørn Brænne fra Folkestad.😊

Flott å sjå, gildt å lesa! Ta vare på dei mange minna de har frå desse vekene de har fått i Paraguay! Dei vil sikkert kome til å vera eit viktig bakteppe for lang tid framover! Vi ser fram til å høyre vår Marta fortelje!