Heia!

Tross minusgrader og vind fikk vi en varm velkomst da vi ankom Tromsø. Jenny og Jon Petter, våre inspirerende mentorer som er tidligere utsendinger til Aserbadsjan, hentet oss på flyplassen med store smil. Heldigvis hadde de en stor Caravelle – for vi kom med et flyttelass på til sammen 12 kolli og 2 skibagger!

Vi kjørte rett til Håkøya og spiste ribbe, bakt potet og drakk varm gløgg rundt bålet. Julestemningen, som hadde forsvunnet etter nyttår, kom brått tilbake hos Feidal med julekaker og juletre i stua. Det eneste som manglet var vel egentlig snø, men heldigvis la det seg et tynt lag med snø noen dager senere. Den første dagen sa Ingrid «Eg må ikkje smile for masse for då blir eg for kald på tenna!». Dette oppsummerer den første tida her godt!

«Eg må ikkje smile for masse for då blir eg for kald på tenna!»

Ingrid Sæle

Gå ut!

Vi fikk én tydelig beskjed fra våre mentorer før vi kom til Tromsø; gå ut hver eneste dag for å utnytte lyset. Vi tok dem på ordet og det er vi veldig glade for. Fytti – for en natur som omringer oss! Fjellmassivene, havet og en enormt fargerik himmel. Spesielt på kvelden når våre kjære huseiere ringer på for å si at vi må ha oss ut for å se nordlyset.

Vi har virkelig fått utnyttet det fine været som har vært. Bading i sjøen og Tromsøbadet, skiturer, friluftsgudstjeneste, gåturer, skøyting på Prestvannet og bålturer.

Gud vi ber

Siden det meste av arbeidet vårt har vært satt på vent de to første ukene, har vi fått god tid til bønn. Med hjelp fra Jenny og Jon Petter har vi lært nye kreative måter å drive bønnearbeid på, som har gjort bønn enda mer givende. Vi har bedt alene i stillhet, tegnet, gått bønnevandringer, deltatt på bønnemøte over zoom, samt hjemme hos våre kjære mentorer.

Etter mange timer i bønn de siste ukene, sitter vi igjen med en sterk følelse av takknemlighet. Takknemlig for å kunne be Gud om å velsigne Tromsø, Guds nydelige skaperverk, alle folkene vi har møtt og for at Gud viser oss hvor mye Han elsker denne byen og alle menneskene her!

En spennende tid i møte

Vi har hatt en deilig oppstart, og har funnet oss godt til rette i byen. Vi gleder oss nå til å komme enda mer i gang med praksisarbeidet. Sist søndag var vi med på Frimisjonens friluftsgudstjeneste. Et godt og imøtekommende felleskap, som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Det som venter oss fremover er Norsk-trening og Kvinnegruppe hos Røde Kors, matutdeling og kafé hos Frelsesarmeen og arbeid i Frontiers (misjonsorganisasjon). Vi ser frem til å bli kjent med folka her i Tromsø og å fortsette arbeidet for og med Gud!

Be gjerne for oss

Vi setter pris på alle som ber for oss og arbeidet. Be gjerne for coronasituasjonen og at smitten skal holde seg nede. Be også for at vi skal få kunne bety noe for Tromsø og innbyggerne her.

Følg oss gjerne på instagram: @teamtromso for å se mer av hvordan livet vårt i Tromsø ser ut!

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.