Hva har året på Gå Ut Senteret betydd for deg?

Gå Ut Senteret betydde veldig mye for meg, spesielt i min tro og tjeneste. Forholdet mitt til Jesus ble forandret til det bedre og jeg fikk et større glimt av hva Gud gjør i oss og i denne verden. Og så fikk jeg så mange nydelige venner!
Helt konkret betydde GUS 3 helt unike år i misjon, på tre litt ulike måter.

Høydepunkt fra året?

Elsket å være i Kambodsja der jeg fikk tjene, oppleve, le og lære. Men så var det nok i all undervisningen og veiledningen på Faith In Action jeg formet meg mest.

Har året på GUS på noen måte preget valg du har tatt senere?

Det har vel så å si preget alt siden da, haha, hvertfall med tanke på hva jeg har valgt å gjøre etter GUS. I fjor var jeg ettåring på GUS og i år er jeg ettåring for Normisjon i Senegal. Ingen av delene hadde nok skjedd foruten GUS.

På GUS blir det i stor grad lagt til rette for åndelig liv, i form av morgensamlinger, stilletid, bibelgrupper og så videre. Hvordan kan man ta vare på det man har lært i overgangen fra bibelskole til studier/jobb?  

Jeg tror det handler mye om å bestemme seg for å ha stilletid, finne et sted man klarer å fokusere og legge mobilen langt vekk. For meg hjelper det også å minne meg selv på hvorfor jeg ønsker å ha denne stilletiden, svaret på det motiverer meg ofte til å bruke mer tid med Jesus.

Hva vil du si til de som skal begynne på Gå Ut Senteret?

Gled dere!! Det er et år som kan forandre mye, men jeg tror du også må tørre og ha forventinger til at Gud vil gjøre forandringer og åpne deg for det. Vi vet ikke alltid hva Gud planlegger, men det er alltid noe godt, så vær med på det Han leder deg inn i så blir det uansett veldig bra med Ham gående med deg.

Og, hvis ting ikke går som du forventer, ikke la det bety at året blir mindre bra av den grunn, men at du lærer noe, Gud har kontroll og kanskje det blir like bra eller bedre enn du trodde.

_

Hva har året på Gå Ut Senteret betydd for deg?

Året på GUS betydde at jeg fikk vokse i tro, vokse i å ta steg som gir en retning for videre liv og det har satt en pekefing på hva som engasjerer meg mest i forhold til egen tro. Jeg har også fått relasjoner som har fått en viktig betydning for meg videre på min reise. I tillegg har Gud fått sette sitt preg på mitt liv slik Han selv ønsker. Dette har vært en velsignelse.

Høydepunkt fra året?

Høydepunkt må ha vært morgensamlingene! Uten like. Dette har formet og forandret så mye i meg.

Har året på GUS på noen måte preget valg du har tatt senere?

Absolutt! Jeg har skjønt hvorfor jeg ble ledet i den retningen jeg ble etter et endt år på GUS og hvordan det fundamentet Gud la i meg på GUS fortsatt skinner gjennom 2 år senere. Gud har virkelig en plan med det han driver med!

Hvordan kan man ta vare på det man har lært i overgangen fra bibelskole til studier/jobb?

Jeg tenker at det aller viktigste en kan gjøre som nyutdannet bibelskoleelev er å investere i et fellesskap som søker etter det samme som du søker etter. Det vil være en kamp å få kristenlivet, som jeg for så vidt tenker er det vanlige livet, til å oppleves likt som det gjør på en bibelskole hvor en får servert avsatt tid med Gud, tid i fellesskap med andre kristne og lærere som fungerer som åndelige foreldre som heier på deg hver bidige dag! Det er luksuriøst det. Når det er sagt, vil det andre som er minst like viktig – og kanskje det mest avgjørende på lang sikt, å investere daglig i sin personlige relasjon til Gud være sentralt.

Hva vil du si til de som skal begynne på Gå Ut Senteret?

Begynn! Det vil nok ikke ta livet av deg, men heller puste nytt liv i deg. En trenger ikke å brenne for langtidsmisjon for å begynne på GUS, men det handler om å ha et hjerte for andre mennesker og være innstilt på å være medmenneske. Begynner en med det, tror jeg en vil komme langt – både i nye kulturer med ukjente folkeslag og som en Guds tjener på jorden. Det å gå på GUS har vært en lærerik reise hvor en lærer mye om seg selv og hvem en ønsker å være.

_

Hva har året på Gå Ut Senteret betydd for deg?

Først og fremst fikk jeg bli mer kjent med Gud og på den måten mer kjent med meg selv gjennom Guds øyne. Etter å ha definert meg selv og latt andre definere meg fikk jeg et helt år hvor Gud kunne tegne et ekte bilde av hvem jeg var. Jeg fikk også lære mye om hva jeg var kalt til – å være en misjonær uansett hvor jeg er, eller hva jeg gjør, ganske enkelt, (men og så vanskelig) gjennom bare å være meg selv og spre Guds kjærlighet.

Høydepunkt fra året?

Høydepunkt både fysisk og følelsesmessig var da jeg og teamvenninnen min dro ut på eventyr selv med en nepalneserguide som ikke kunne veien. Det å få se Guds skaperverk i Himalaya og treffe på folk på veien som Gud elsket var fantastisk. Et annet høydepunkt jeg også må trekke frem er da vi på kveldstid gikk til skolen der vi arbeidet og ba for elevene og de ansatte der. Gud har så hjerte for alle mennesker på jorden, og det å få være hans redskap var utrolig sterkt.

Har året på GUS på noen måte preget valg du har tatt senere?

Det vil jeg absolutt påstå. Om enn det kanskje ikke er så tydelig de «store» valgene, som hva jeg vil studere, eller hvem jeg skal gifte meg med for eksempel, så er det i de «små» valgene jeg tar hver dag. Når jeg velger å stå opp av senga og tro at Gud elsker meg, når jeg velger å smile til fremmede på gata, når jeg velger å gå mot en evighet i stedet for å sitte fast i uviktige ting, det tror jeg egentlig er de viktige valgene. Selv om de er «små» er det de som til slutt utgjør et liv. Og jeg tror og håper at når Gud spør meg om jeg vil gå, så velger jeg det.

Hvordan kan man ta vare på det man har lært i overgangen fra bibelskole til studier/jobb?  

Mitt beste tips: ikke gå alene. Jeg tror det er en grunn til at Adam fikk Eva (les felles menneske, ikke ektefelle) å være med, jeg tror det er en grunn til Jesus sendte ut disiplene to og to. I felleskap står vi sterkere og kan feste blikket på Gud og de rette tingene. Mennesker man kan være ærlige med, som ikke dømmer, men som oppmuntrer deg til å gå den rette vegen og som du kan oppmuntre tilbake. Det har hjulpet meg mest med mitt åndelige liv etter GUS. Og for all del, du skal slippe å være flink. Gud vil være med deg uansett hvor mye bibel du leser eller om du nettopp gjorde noe dumt. Alt han vil er å henge med deg, så ikke stress. Chill max.

Hva vil du si til de som skal begynne på Gå Ut Senteret?

Ha forventninger til Gud og forvent det uforventede.

_

Bibelskole neste år?

Det er ikke for sent! Vi har fortsatt noen ledige plasser for skoleåret 2019/2020. Sjekk ut linjene og søk om plass på gus.no.