Endelig var det vår tur til å dra ut i verden! Som siste team til å forlate leiligheten i Trondheim, var vi veldig gira på å komme oss avgårde. Men etter både kanselleringer, forsinkelser og ombookinger hadde vi etter 24 timer ikke kommet lengre enn til Oslo. Vi ler av det nå, men vi var ganske slitne da vi på grunn av forsinkelser mistet flyet vårt for fjerde gang og måtte overnatte på en benk på flyplassen i Istanbul. Men onsdag formiddag, nesten et døgn etter planlagt ankomst – var vi endelig fremme i Baku!

På flyplassen ble vi møtt av vår kjære mentor Synnøve. Hun har faktisk tidligere vært student på Gå Ut Senteret med praksis i Aserbajdsjan – og det er veldig betryggende å ha noen her som både kjenner den norske og den aserbajdsjanske kulturen godt. Vi bodde hos henne og familien hennes de første dagene her, og det har vært veldig gøy og lærerikt.

De første dagene har vi fått undervisning om Aserbajdsjans rike kultur og historie. Hovedstaden Baku minner på mange måter om en europeisk storby, med metro, rene gater og vakker arkitektur. Men det er også en by av kontraster, og dersom man beveger seg litt utenfor sentrum er det som om tiden har stått stille og bygningene er gamle og slitte.

Vi har allerede prøvd mye spennende mat, og drukket masse te! Maten her består av smakfulle grønnsaker, ris, frukt og kjøtt, og vi er overrasket over hvor godt alt smaker. (Bortsett fra estragonbrus da – se bildet over.) Gjestfriheten er stor her i landet, og man blir alltid tilbudt en kopp te og litt snacks. Både te og snacks er en nødvendighet i alle hjem – det har vi fått streng beskjed om. Relasjoner er limet i samfunnet og gjester har aller høyeste prioritet. Her tar man livet mer med ro, og kan med god samvittighet droppe nesten enhver avtale dersom man har besøk.

På lørdag flyttet vi inn i et kollektiv sammen med fire aserbajdsjanske ungdommer, og her trives vi veldig godt. De er utrolig koselige, og vi får et unikt innblikk i den aserbajdsjansk hverdagen når vi bor her. Det er mye som er nytt og annerledes, men også masse som kan sammenlignes med livet i Norge.

Dagene her er fulle av nye opplevelser og inntrykk, og vi gleder oss veldig til å se hva de neste ukene vil bringe!

Faith in action neste år?

Ønsker du et helt bibelskoleår i tjeneste, hvor du lærer mye, får tett oppfølging og seks uker i utlandet? Sjekk ut Faith in action og søk om plass i dag.