De første søknadene for skoleåret 2019/2020 kom allerede i januar (!), over ett og et halvt år før skolestart i august 2019. Akkurat nå tikker søknadene fra de mest dedikerte søkerne inn daglig.

Tidlig ute med søknad 

De fleste som søker så tidlig som dette, er mest interessert i linjen Global disippel. Mange er tidlige ute fordi de har et klart ønske om hvilke praksisland de kan tenke seg å bo og arbeide i gjennom 4,5 måneder utlandsopphold.

PS: Les mer om hvordan vi fordeler praksisland på Global disippel nederst i artikkelen.

Også linjen Faith in action har allerede flere søkere til neste høst. Nytt av året er at vi lanserer den nye linjen Bare bibel. Både Faith in action og Bare bibel har plass til 20 studenter hver, mens det i Global disippel-klassen kan bli inntil 40 studenter.

Hvem får plass?

Alle som oppfyller inntakskravene våre får tilbud om skoleplass, så lenge det ikke er fullt på linjen du søker til. Inntakskravene våre kan oppsummeres i tre punkter:

 1. Du må være fylt 18 år ved skolestart.
 2. Du må beherske norsk for å forstå undervisningen. Utenlandske søkere må ha bestått språktest på nivå B1.
 3. Du må sette deg inn i informasjonen du får fra skolen når du får tilbud om plass, blant annet at skolen kan kreve politiattest fra deg i forbindelse med praksis.

Hvis du kan gå god for alle disse tre punktene, vil du altså få tilbud om skoleplass.

Intervju og referanser?

Til forskjell fra andre skoler, blir du ikke bedt om å oppgi referanser eller å stille til intervju når du søker om plass hos oss. Årsaken er først og fremst at vi ikke har lov til å gjøre dette, ettersom skolen er godkjent etter voksenopplæringsloven. Da kan ikke referanser eller intervju legges til grunn for om du får plass eller ikke.

Noen få skoler kan be om intervju og referanser i forbindelse med inntak, men disse er godkjent som fagskoler og ikke bibelskoler etter voksenopplæringsloven.

Selv om du ikke blir intervjuet eller må oppgi referanser når du får tilbud om plass, har vi et stort fokus på å sette sammen gode praksisteam både i Norge og i utlandet. Etter at du er tatt inn på Global disippel, blir du kontaktet pr telefon for å bli litt bedre kjent og avklare spørsmål som både du og vi måtte ha. Opplegget vårt for teamforberedelser er til hjelp for å etablere gode team.

Praksisland på Global disippel

Så… hvordan fordeles plassene på de ulike praksislandene? I utgangspunktet gjelder først til mølla-prinsippet. Hvis du søker tidlig og ønsker praksis i f.eks. Bangladesh, er sjansen stor for at du får det. De fleste landene har fire eller fem plasser.

Det er imidlertid noen hensyn vi tar for å sikre gode relasjoner i teamene. Dette er det vi tenker spesielt på:

 1. Kjønnsfordeling
  Vi ønsker alltid at du skal reise på team med minst én annen person av samme kjønn som deg selv. Hvis du er jente reiser du ikke på team med kun gutter, og motsatt. Selv om andre skoler gjør dette er vår erfaring at oppholdet i utlandet blir best med flere av samme kjønn.
 2. Folk som kjenner hverandre fra før
  Det er absolutt mulig å reise på team sammen med noen du kjenner fra før, men vi ønsker ikke at dere skal være i overtall på teamet. Det tror vi er dumt både for dere og de andre som dere reiser sammen med. Derfor vil vi ikke at flere enn halvparten på et team har gått sammen på videregående skole.
 3. Kjærestepar 
  Det er en fantastisk mulighet for dere som kjærestepar å investere et år sammen på Gå Ut Senteret! Men dersom begge velger Global disippel, vil dere få praksis i to ulike land. Årsaken er at det påvirker relasjonene på teamet i veldig stor grad hvis to på teamet er kjærester. For ektepar kan det imidlertid være en god idé å ha praksis sammen, enten kun dere to eller sammen med et annet par.
Dette skjemaet holder orden på plasser til de ulike landene.

Hva skjer nå?

De som allerede har søkt om plass for neste år vil motta svar 1. november. Har du søkt om plass på Global disippel, vil du også bli tildelt praksisland og kan glede deg til å reise og følge årets team i «landet ditt» allerede nå. 🙂

Når du har fått tilbud om plass, holder vi av plassen din i 14 dager. Det er ikke noe problem å avtale en senere svarfrist, men da kan vi ikke garantere at du får den praksisplassen du helst ønsker.

Spørsmål og søknad

Har du spørsmål eller lurer du på hvilket tilbud som passer best for deg? Vi hører gjerne fra deg, så kan vi ta en prat for å hjelpe deg på veien.

Velkommen som søker! 🙂
Gå til søknadskjema