Å være rektor på Gå Ut Senteret er å stå i konstant takknemlighetsgjeld! Det skjer fantastisk mye flott i løpet av et år, og ved nyttår er det tid for å se tilbake.

Du som planlegger å gå på Gå Ut Senteret neste år har mye å se frem til! Under har vi samlet gode ord som studentene har sagt og skrevet om hverdagen på Gå Ut Senteret det siste året, både de som gikk ut før sommeren og de som startet i høst. Utsagnene er hentet fra evalueringer, sosiale medier og blogginnlegg.

Studentenes egne ord fra 2017

Lenge har jeg visst jeg skulle gå her. Gode venner og store smil, aldri et kjedelig øyeblikk med denne gjengen! For ein by! I dag har eg vert i Trondheim i 1 måned, og det har allerede rukke å bli min favorittby. Det jeg husker best fra de første dagene er den utrolige ærligheten som bor i folkene på Gå Ut Senteret og i Salem. Vi har allerede hatt sterke opplevelser sammen som team med Gud og det er utrolig givende og trosstyrkende å høre andres opplevelser med Gud. Vi har bare kjent hverandre i litt over to måneder, men vi har allerede fått venner og minner for livet.

Neste år på GUS komme te å bli så bra!

Jeg fikk kjenne på at dette var en plass jeg var ønsket akkurat slik jeg var, og at jeg ikke måtte legge et filter over meg selv for å passe inn. 63°nord var et rått eventyr! Midt oppi dette sto lærere som var så utrolig rause og ærlige om hvordan de var, og det at de ikke var perfekte. Det er lov å tabbe seg ut, og være seg selv. Jeg følte jeg kunne slippe masken tidlig på grunn av dem. Trondheim er en utrolig koselig by! Jeg er snart klar for å gå på vannet med Jesus, og være med på det han gjør i Nepal.

Takker for et fantastisk år på gus!

Det har vært både lærerikt, utrolig spennende og er helt uerstattelig. #GåUtSenteret i mitt hjarte. For et liv! Er det en ting vi er sikre på, så er det at vi har mye å takke Gud for. Takk for et fantastisk år! Takk for et magisk år med så mange oppturer og opplevelser. Trodde ikke det var mulig å møte så mange helter på knapt et år. Tusen takk for det beste året i livet. Det har vært livsforvandlende. Gå Ut Senteret 16/17 – et år uten like! Jeg forventet god undervisning, kjekk fritid, gode venner, og en bra skolehverdag her i Trondheim. Det fikk jeg absolutt, det ble enda bedre enn jeg trodde! Jeg føler kun etter en måned at jeg kjenner mine medelever bedre enn jeg kjenner de jeg har gått i klasse med på videregående i tre år. Det sier litt om hvor utrolig godt fellesskap det er på Gå Ut Senteret. Det er så mye å bearbeide og så mye vi vil dele.

Da var det farvel til et livsforvandlende år på bibelskole.

Det har vært med på gi livet mitt en retning jeg aldri ville trodd jeg skulle bli ledet inn på. Et år. Trondheim. Kambodsja. Godhet. Kjærlighet. Nåde. Felleskap. Vekst. Livslærdom. Tjeneste. Takknemlighet. Dette året har ihvertfall vært uforglemmelig og livsforvandlende, takk til alle som har vært en del av det. Tack kära kära @gaautsenteret för ni tog emot mig. Tack för detta år. Tack för alla med och motgångar. Tack för ni såg mig. En opplevelse for livet! Eg har ikkje ord. For ei velsigning ditta har vert! Evig takknemlig til Gud og for dere som gjorde året til nettopp det det ble. Vertsfamilie er en fin ordning for å bli godt tatt imot i byen og menigheten. De var opptatt av å se hvert enkelt menneske, og av at vi skulle få det bra sammen. Dette øyeblikket har vi ventet på lenge, og det svarte på forventningene! Nyte kvar dag og synes at tido begynne å gå litt for fort.

Forandret for livet! Å, så takknemlig for det!

Jeg sitter igjen med god livslærdom fra veiledningen. De var så hyggelige og glade for at vi kom og jeg tror alle stod å smilte til det gjorde vondt i kinnene! Eg e SÅ takknemlig for mange nye og gode vennskap på GUS. I dag hadde vi siste kveld hos fadderfamilen før utreise! Utrolig herlige folk. Det har blitt en veldig trygg og god atmosfære. Takk for at jeg har fått oppleve dette fantastiske eventyret! Det beste året jeg har hatt på “skole” noen gang! Skoleåret ble mye bedre enn jeg kunne forestilt meg. For et eventyr oppholdet på Bali har vært! Tusen takk for alle opplevelser, minner og vennskap. Ved å dele troshistorie blir man kjent på en helt spesiell og dyrebar måte.

Er så glad for at jeg valgte å gå på GUS.

Kunne ikke vært mer velsignet med verken arbeidet eller folkene! Minner for livet. SÅÅÅ takknemlig!!! Det har inneholdt alt jeg håpet på og mere til. Utenlandsoppholdet var helt fantastisk!!! For en fantastisk beriket velsignelse denne reisen har vært! 4,5 mnd har lært meg om den betingelsesløse kjærligheten og nåden fra en himmelsk far!! På møte den dagen var det tre studenter som delte et vitnesbyrd fra Kambodsjas første Impuls, der de hadde tatt i mot Jesus. Månedene i Trondheim før avreise har vært utrolig verdifulle. Det har vært mye bedre enn forventet. Vi har blitt en utrolig god gjeng her på Gå Ut Senteret. Jeg vil si at skoleåret har gått enda bedre enn jeg hadde forestilt meg – og jeg hadde ganske høye forventninger. Vertsfamilien vår tok ansvar for å invitere oss hjem på middag ere ganger i løpet av året. De har vært utrolig herlige å ha, og åpnet hjemmet sitt for oss. Det at jeg har hatt tjeneste i Salem dette året gjør at jeg føler at Salem er min kirke. Jeg har blitt både mer selvsikker og trygg. Tiden i Trondheim overgikk all forventing! Knallgod utrustning til utlandsopphold gjennom undervisningen. Spesielt tiden i Trondheim har vært mye viktigere for meg enn hva jeg trodde den kom til å bli.

Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet. Men jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

I Salem fikk jeg oppleve en menighet jeg følte meg hjemme i. Hvem ville trodd at man kan lære mer selv, enn det man lærer bort. Håper inderlig å komme tilbake til dette landet som virkelig har rørt ved mitt hjerte! Her kunne alle komme akkurat slik de var. Her skal jeg få vokse både i tro og som menneske før jeg skal ut, og det er utrolig godt. Noe av det vakreste og mest betydningsfulle jeg sitter igjen med er hvor sterkt det står fast at: “In Jesus Christ, we are one family.” For ei æra å oppleva kjærligheten fra Guarani-indianarane. Vi har blitt godt kjent med mentoren vår Yonas, som er en fantastisk mann. Han stiller opp og ordner alt. Lærerne har vært viktige i det at miljøet på skolen er så bra som det er.

De er ikke de formelle lærerne mange av oss var vant med fra videregående.

De er veldig åpne og deler ærlig om tro og liv noe som gjør at vi kommer veldig nære hverandre. Vi hadde en forventing om at det skulle bli bra på bibelskole, men denne skolen er unik og annerledes på en helt spesiell måte. Vi stortrives! Vi kjenner oss heldige for alt vi får lov til å oppleve, og folk vi får bli kjent med. Vi har fått god undervisning om kultur og om språk. Vi har alle et ønske om at vi skal få bety en forskjell der vi kommer og for de menneskene vi skal møte.

Jeg har aldri hatt et slikt livsmot til å stå opp hver dag.

Ufattelige mange unger deltok på «søndagsskole» og veldig mange fikk for første gang høre evangeliet. Alle er så flinke til å inkludere hverandre, se hverandre og heie hverandre frem. Vi er så utrolig privilegerte som får lov til å være på misjonstur, på reise i verden sammen med Gud. En strålende blanding av bibelundervisning og menighet har vært en veldig oppbyggende opplevelse. Året så langt har vært over all forventning og vi gleder oss SKIKKELIG til alt vi har i vente. I utgangspunktet var det utenlandsoppholdet jeg gledet meg mest til, men når jeg først har gått her et par måneder innser jeg at undervisningen også har vært veldig viktig for meg! Forventningene vi hadde før Gå Ut Senteret er innfridd, og vel så det!

PS!

Det er selvsagt ikke bare gode dager på Gå Ut Senteret heller. Det er dager med sykdom, savn, skuffelser og sinne. Men til tross for alt dette velger vi takknemlighet! Takk til studentene og til Gud for opplevelsene i 2017! Vi gleder oss til fortsettelsen.

Blir du med neste skoleår? Velg linje, ønsk praksisplass og søk om plass i dag! 🙂