Som student på Faith in action har jeg de siste seks ukene hatt praksis i Misjonssalen, Ålesund. Her er det et stort fokus på barn og unge og jeg har vært med på mye forskjellig. Noe av det jeg liker best med praksisen min er mix-klubb annenhver mandag.

På mix-klubben kommer mange barn fra 1.-7. klasse for å ha en felles andakt med musikk og tale, for så å ha ulike aktiviteter i en times tid. Første gang jeg var med på dette observerte jeg de ulike aktivitetene for å få oversikt, og etter dette var jeg i gang med å hjelpe til. En av aktivitene jeg fikk være med på var en matgruppe for barna i 1. og 2. klasse. Her hjalp jeg, og en annen frivillig ungdom til med å lage muffins.

Ønsket med aktivitetene er at de ikke skal oppleves så voksenstyrt, så vi lar barna delta og gjøre mye selv! Toving og malingsaktivitet er to andre populære aktiviteter på mix-klubben. Disse aktivitetene er for 5. klasse og oppover. Her har ungene jobbet med å lage ulik julepynt og de har hatt to voksne som hjelper til og lærer de hvordan dette skal gjøres. Blant annet lagde dette fine maleriet og disse fine snømennene.

I praksisen min har jeg også vært med på en familiegudstjeneste her i Misjonssalen Ålesund. Her var barna med både på scenen i lovsangsteamet og de var også med på å velge ut sanger som lovsangsteamet skulle synge. I tillegg kom Misjonssalens egen maskot «Linkus» på besøk og hadde loddtrekning under selve møtet for alle barna. Han og familiepastoren delte ut premier til de heldige vinnerne og etter møtet var det lykkehjul med premier for alle barna.

Det var gøy å se hvor inkludert barna ble og hvordan man kan formidle Jesus til barn på en måte som de forstår! Ikke bare med preken og andakt, men også med sang, aktiviteter og dans, som det også var mye av på familiegudstjenesten.

Det har vært spennende å være her i praksis disse ukene og det har vært motiverende å se hvordan man kan inkludere barn og unge i gudstjenestene, og se hvordan Misjonssalen på ulike måter skaper et trygt miljø for barn og unge.