En artig start

Eventyret i Stjørdal, eller «Schødal», som vi liker å kalle det, startet med et alt for stort flyttelass i to fullstappa biler – med tre glade GUS-ere og en energibombe uten like, Barbro. Etter en «lang» kjøretur på hele 30 min, kom vi frem til en herlig leilighet som ligger midt i sentrum og rett ved siden av Værnes flyplass.

De første dagene var rolige og preget av å komme i gang, pakke ut og bli kjent med de nye omgivelsene. Men som dagene gikk fikk vi bønnesvar og masse å gjøre! Det var ikke bare arbeidet i Misjonskirka og på skolen som var i gang, men vi fant også på mye sprell og morsomme aktiviteter. Allerede andre uka hadde vi blitt «etterfulgt» av polititet og utløst brannalarmen i leiligheten.

Fra en liten lunsj-tur første uka : )

Lærerikt arbeid på Fagerhaug skole

Vi er utrolig heldige som får lov til å ha så mye å gjøre. Praksisen vår består hovedsakelig av å jobbe i Misjonskirka og på en skole som heter Fagerhaug. Skolen er eid av Misjonskirka og består av to ulike skoler med 1.-10. klasse, som deler samme bygg. Den ene er Fagerhaug Kristne Skole (FKS), og den andre er Fagerhaug International School (Fint). Karen Johanne jobber på FKS, mens Endre og Fride jobber på Fint. Vi jobber alle tre på 3.-6. trinn.

Da vi kom hjem etter første jobbdag på skolen hadde vi en liten «debrief», hvor vi delte inntrykk av dagen. Vi kom frem til at det rette ordet for å beskrive dagen var «innholdsrik». Det er kaotisk og slitsomt fordi barna tester både grenser og tålmodighet. Men de er også morsomme og søte, og det oppleves som et veldig lærerikt arbeid!

Misjonskirka – Fuel & Share

Det som ser ut som en konteiner fra utsiden, er egentlig et stort og fint kirke-lokale. En kirke med masse plass til å samle både unge og gamle til gudstjenester og andre arrangementer. Akkurat det har det blitt lite av i vinter, på grunn av viruset som vi alle kjenner godt til… Likevel har vi fått muligheten til å starte opp ungdomsarbeidet Fuel og Tweens-gruppa Share. Begge aktivitetene foregår på fredager, så det blir fort hektiske dager. Vi venter fortsatt på å starte opp med vanlig gudstjenester og barne-kirke på søndager, som for tiden avholdes på zoom.

Frihet

Én ting vi har lagt merke til, og som vi setter stor pris på, er all friheten vi har fått fra lederne våre. Vi har frihet til å finne på ting med barna fra skolen. Vi tar de med på skitur eller henger i skolelokalet hvis det er ledig. Vi har også rom for å bruke kirka, og har dratt dit for å ha film-kvelder sammen.

Selvom arbeidsdagene kan være slitsomme, finner vi på artige ting å fylle pausene og kveldene med. Vi har bakt masse mislykke boller og annen merkelig mat. Vi har vært i det kreative hjørnet for å lage kunstprosjekter til «meme»-veggen vår i stua. Det har også vært bålturer, skøyting, råning, brettspill, bibelgruppe og film.

Alt i alt er det GOD stemning i Stjørdal! Vi gleder oss til å se hvordan Gud vil bruke oss her og hva resten av oppholdet har å by på!

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.