Etter en 11-timers lang (men artig) flytur, ankom vi endelig Guayaquil. Vi kom oss ganske lett gjennom sikkerhetskontrollen, selv om den betjente nølte litt når vi sa vi bare var turister. Men, vi kom oss heldigvis videre og møtte vår kjære mentor Åse. Vi tilbrakte den første natta i Ecuador, på et hotell. 

Andesfjellene og pruting

Neste dag gikk turen til Cuenca, byen vi foreløpig bor i. Bilturen tok 5 timer, men det var en utrolig koselig tur, der vi fikk se mye av det flotte landskapet og den utrolig vakre naturen! Siden Cuenca ligger i Andesfjellene, var det mye oppoverbakker og mye dotter i ørene. Men det var absolutt verdt det! Og på slutten av turen, fant vi lykken, da de solgte Red Bull til kun 1$ på en sliten bensinstasjon!

Den første uka i selveste Cuenca, har gått til språkskole, og selvfølgelig litt turistattraksjoner. Vi har allerede lært oss en del spansk, og vært på mange museum. I tillegg har vi også vært på ulike marked, og vi har selvfølgelig lært oss å prute på ting som vi vil kjøpe;)

Samtidig som å være turister og elever, har vi også hatt vårt eget store hus, ved siden av vår mentor.  Selv om været ute er veldig varmt og fuktig, er det iskaldt om nettene, da husene ikke er isolerte som i Norge. Heldigvis har vi pakka med masse ulltøy, som holder oss varme.

Skjønne vertsfamilier og ville bussturer

Vi har flyttet inn i ulike vertsfamilier. Selvom nervene var mange, på vei til familien, gikk det veldig fint å møte de! De er utrolig hyggelige og skjønne mennesker, som virkelig bryr seg om deg, og om Gud (som er et bonus poeng). De lager mye god mat, som vi har vært så heldige å få smakt på! Blant annet frukt, mye forskjellig ris og supper! 

Vi har også blitt veldig flinke til å ta buss, til tross for noen bomturer… men bussturene her er en opplevelse i seg selv. De kjører fort og svinger hardt, som om de kjørte om kapp med de andre bilene. Det føles nesten ut som en Berg-og-dal bane! 

Selv om turen så langt har godt fint og vi har hatt mange fine opplevelser, er det dessverre mange hjemløse og tiggere her. Blant annet barn som sitter og tigger. Dette er et veldig trist syn, og det er vanskelig å kun gå forbi. Derfor, ønsker vi at dere er med å be for disse barna og familiene som sitter gatelangs.

Comments