EcuadorForsideCajas

Hver dag har vært et nytt eventyr!

I den vakreste byen Cuenca har vi alt trådd over våre komfort-soner i språk, kultur og tro. Vi har lært noe nytt hver dag. Om det så er nye Spanske ord, lokal historie eller prøvd ny mat. Mest av alt har vi møtt nye mennesker, som har tatt oss inn som venner og som familie.

 

Møte med Ecuador

Vi landet seint i Guayaquil og ble møtt av vår Mentor – Åse og den varme kystvinden som er vest i landet. Etter å ha fått den første empanadaen i boks, tok vi bilen opp neste dag til Andes-fjellene til vår nye by, Cuenca. En utrolig vakker by med mye betydning for landets historie. Dette er hvor vi midlertidig bor nå. Her går vi på språkskole og bor hos hver vår vertsfamilie. Byen ligger på 2200-2600m.o.h. Det vil si at vi merket høyden ganske godt de første dagene. Vi snakker om spying, vondt i hodet og mange typer høydesyke. (For det meste Aslak)

Heldigvis er vi friske nå 🙂

Gode minner med BIG-teamet

Den første uken vi kom til Cuenca bodde vi hos og ble kjent med BIG-teamet. Vi hadde det kjempegodt i lag og storkoste oss. Vi lagde mat i lag, hadde film/serie kveld og vi har vært med de på Salsakurs (eller Nicolai da, Aslak var opptatt med å spy)

På den første fredagen hadde vi selvfølgelig Taco-fredag! <3

På lørdagen var vi så heldige at vi fikk reise til Ingapirca med mentor og BIG-teamet. Ingapirca er altså store gamle Inca og Cañari-ruiner som også fungerer som Ecuador sitt store postkortmerke. Vi var også innom Cañar og Tamboskolen og fikk en smakbit på vår framtidige jobb. Vi ble vel tatt i mot av rektoren der, og fikk sett byen som vi snart skal bo 4 måneder i.

 

Møte med vertsfamilier

Å bo hos vertsfamilier har vært noe av det beste så langt!!

Tanken om å bo hos en fremmed familie, med et annet språk og annen kultur i 2 uker høres skummelt ut… på papiret, men det var det overhodet ikke. Det har vært til den største velsignelsen så langt å få komme inn i en vertsfamilie. Familiene har fungert på en måte til å være en trygg grunnmur til å bli kjent med den Ecuadorianske kulturen, maten og folket. Vi har begge blitt veldig godt tatt i mot og inkludert i familiene våre. Samt har vi også funnet på mye gøy i lag med de.

Ville eventyr, prekener og TV? !!!

Vi har vært på en skikkelig flott tur oppe i byens dyrepark med BIG-teamet og storkoste oss. Vi testet hvor spreke vi var opp bakkene, klappet masse dyr og møtte en Japaner som var ganske kul. Nevnte jeg at noen papegøyer nesten spiste opp ryggsekken til Nicolai? Det var også ganske gøy!

Vi har også begge vært på eventyr med hver våre vertsfamilier ut i naturen.

Snakker om eventyr, så var faktisk Aslak på Ecuadoriansk TV her om dagen!! Han ble intervjuet om det å være en ung misjonær og oppfordret andre unge til å bli det også. Han hadde også dagen føre preket foran 50-60 mennesker i vertsfamiliens pinsemenighet.

Begge disse tingene gjorde han PÅ SPANSK!

Som sagt, man vokser i språk, kulturell forståelse og mest av alt: så får man tøyd komfort-sonene sine. Det fremmede blir vanlig, og det uvanlige blir hverdag.

Å reise ut som misjonær har vært det beste vi noen sinne har gjort. Vi stortrives her nede og vi ønsker alle andre team og alle hjemme i Norge masse glede og velsignelser.

¡Hasta luego, nos vemos en el próximo blog!

Nicolai og Aslak W.