Den 1. februar, 2024, tok vi avskjed med vår kjære teamleder Andrea, før vi hoppet i taxien til Addis Abeba Bole International Airport, med kursen satt mot Zanzibar, Tanzania. Der fikk vi møte team Kenya, og fikk en fin ferie med snorkling, delfiner, og mye annet gøy. Unntaket var Ksenia, da, som fikk matforgiftning første kveld.

Når vi kom hjem igjen til Addis var det drøyt en måned igjen til hjemreise, og vi bestemte oss for å lage en bucketlist med alt vi ville få gjort. Til sammen har vi 15 ting vi vil gjøre, og dette innebærer alt fra ulike parker, markeder og andre aktiviteter.

Dag 1. Red-terror museet: dette ble en bomtur. To ganger prøvde vi å komme oss inn, og begge gangene var det stengt. Andre gangen fikk vi beskjed om at det skulle være åpten av en ansatt, men dette stemte ikke. Heldigvis for oss lå Addis Abeba musset rett i nærtheten så førsta gang dro vi der istedet. Her fikk vi se historien til byen og tidliggere ledere, samt litt historie fra Adwa krigen (krigen mot Italienerne).

Dag 2. Skinnmarked: Rett ved Addis Abeba Stadion ligger det flere skinnbutikker. Her selger de alt fra sko, jakker, vesker og belter. Her kjøpte vi gaver til familie og venner.

Dag 3. Suvenirmarked: Tro det eller ei, her kjøpte vi flere suvenirer, til tross for hvor kaotiske enkelte av butikkene var. Her kunne man ha sett rundt i evigheter!

Suvenirsjappe

Dag 4. Unity Park: Dyrehage, restauranter, og palasset til den gamle keiseren, alt i ett. Her fikk vi sett løver, sjiraffer, og struts, for å nevne noen. Vi fikk også innblikk i de forskjellige regionene i Etiopia i en mini-region «utstilling». De presenterte forskjellige våpen, folkedrakter, og musikkinstrumenter typisk for regionene som Tigray, Oromo, Amhara, og Somali.

Dag 5. Matlagingskurs med Bslenta: Nasjonalretten i Etiopia er injera (fermentert surdeigspannekake) og wat (tilbehør), og dette er noe vi hadde sett frem til lenge. Vi lærte oss to forskjellige wat: tekel gomen (potet og kål) og shiro. PS! Oppskriften på begge er vedlagt nederst i blogg-innlegget.

Dag 6. Piassa: Piassa er et av flere sentrum i byen. Med langstrakte gater finner man gullsmeder, kaféer, og mini-markeder. Typiske varer man finner her er sko, kjoler, accessoirer, og ikke minst undertøy, rett fra gata!

Videre på listen har vi: Entoto park, gjenbruksmarked, Sheraton hotell, Mercato (Afrikas største marked), nasjonalbiblioteket, og Adwa museet, som er et helt nytt museum.

Tiden går fort, og vi nyter den siste uka her så godt vi kan. Vi har fått mange forskjellige inntrykk, og møtt mange fine folk. Vi har lært mye, men vi ser også fram til hjemreise, og til å få møte familie og venner igjen i Norge.

Oppskrift: Tekel Gomen

Ingredienser:

  • 4 Poteter
  • 1 Kål
  • 1 Rødløk
  • 1/2 Hvitløk
  • 2ts Gurkemeie
  • Salt til smak

Oppskrift: Shiro

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 1dl olje
  • 4dl vann
  • 4ss shiropulver