De siste tre ukene har det vært unntakstilstand i Ecuador etter at en mektig gjengleder rømte fra fengselet den 7. januar. Unntakstilstanden skal til sammen vare i 60 dager, og har ført til mye opprør i de store byene. Vi er heldige som bor i en veldig trygg og fin liten by langt oppi fjellene, så vi merker lite til urolighetene. Vi har brukt tiden på å slappe av, oppdatere oss på nyheter og å utforske flere deler av den lille byen El Tambo.

Myndighetene gjør en veldig god og grundig jobb for å stå imot kriminaliteten i landet. Det er portforbud for alle i Ecuador mellom klokken 23 og 05 hver dag, og presidenten har erklært intern væpnet konflikt i landet mellom militæret og kartellene. Dette førte til at skolene i hele landet holdt stengt i to uker. Men på mandag åpnet skolene i noen provinser, så vi hadde endelig vår første dag tilbake i praksis på Mushuk Kawsay!

Det var en glede å endelig komme tilbake til elevene og skolen. På vei inn porten til skolen på morgenen møter man på politi som passer på at ingen uvedkommende kommer inn på område. Det er fint å se at sikkerheten til skolen og barna blir ivaretatt i en tid som denne. Den spesielle uka som er på vei mot en slutt har for det meste gått i skoletimer, fotball, lunsj i kantina, kos og lek.

Etter skolen på torsdag var vi med på skolefritidsordning med gratis lunsj, leksehjelp og aktiviteter. Det er barn fra forskjellige skoler i hele byen som benytter seg av dette tilbudet. Det er en veldig fin ordning som holdes to dager i uka som vi er glade for å kunne være en del av.

Vi setter veldig stor pris på forbønn for situasjonen i landet.

Hilsen Team Ecuador!

Comments

Så moro å høre fra dere, og så bra at dere har det fint. Vi husker på dere i våre bønner.