I Kathmandu ble vi møtt med regn og en evig lang kø på flyplassen for å få tak i bagasjen vår. Bendik hadde ett bønneemne før vi la ut på reisen; at all bagasjen skulle komme trygt fram. Bendiks koffert kom veltende ut på båndet med knekt bunn, men den kom. Gud hører når vi ber!

Kathmandu består av nye lukter, nye smaker og trafikken er et kaos som egentlig hadde fortjent ett eget kapittel. Alt beveger seg i gatene: biler, busser, mennesker, sykler, hunder, katter og høner. Midt blant alt som rører seg er det likevel kyrne som er gatas sjef! Disse får gjøre akkurat som de vil, men oppleves heldigvis som fredelige skapninger.

Teamet har to praksissteder. Elim Academy er skolen hvor Bendik og jeg skal jobbe under oppholdet. Den ligger en liten time med buss unna gjestehuset, noe som gir oss gratis sightseeing på samme tid. Inn i en bakgate, litt gjemt fra trafikkens støy og skitt finner vi et lyseblått skolebygg med en åpen skolegård. Rektor Rita kunne fortelle om skolen og dens visjon. Drømmen er at Elim Academy skal være en skole som kan være med på å endre noe av det negative menneskesynet vi finner i den nepalske kulturen fra grasrota. På denne skolen sitter barn fra både fattige og rike familier side om side, og gis de samme mulighetene. Rita kan fortelle at det å bygge en skole basert på kristne verdier i et hinduistisk samfunn ikke bare er lett. Likevel har de en tro på at gjennom Guds nåde og velsignelse er alt mulig.

May Helene skal ha praksis på Sundar Dohka Sathi Sewa. Alle tre fikk lov til å være med på besøk hos organisasjonen. Her fikk vi delta på en nepalsk gudstjeneste som varte i godt over to timer og vi forsto ingenting av språket. Likevel var det nydelig å se hvordan alle var velkommen i denne menigheten. Hovedsakelig driver nemlig denne organisasjonen med barmhjertighetsarbeid for mennesker som kommer fra eller skal innom sykehuset, og fungerer som en mellomstasjon med opptrening og rehabilitering.

Nepal er et land med mange tydelige behov, og vi gleder oss alle til å få se mer av dette vakre landet. Vær gjerne med å be for situasjonen til de kristne i Nepal og arbeidet vi skal være med på.

Faith in action neste år?

Ønsker du et helt bibelskoleår i tjeneste, hvor du lærer mye, får tett oppfølging og seks uker i utlandet? Sjekk ut Faith in action og søk om plass i dag.