Endelig var dagen kommet da vi skulle samle alle vennene våre til en skikkelig julefest. Mentor Kristina og ektemannen Richard kom tidlig for å hjelpe oss å gjøre alt klart. Da benyttet vi også muligheten til å lage en solid, hjemmelaget tererè.

Vi hadde et par turer på butikken for å handle inn det nødvendige vi trengte til festen. Det er en del pynt og matvarer som er nødvendig når man samler over 20 ungdommer til fest. Vi lagde kakemann-deig ute i hagen, blåste opp hundre ballonger og pyntet huset til jul. Vi begynte også å kutte opp frukt til den tradisjonelle, paraguayanske drikken clericot. Dette ble en solid icebreaker, da vi serverte en tradisjonell drikk på en utradisjonell måte med alt for store fruktbiter.

Noe vi nordmenn så veldig fram til, var baking av kakemenn og pepperkaker. Det var også en stor suksess blant ungdommene, som hadde stor glede av å skjære ut ulike figurer og former til et varierende resultat. Det var både latter og frustrasjon når ikke alt gikk etter planen, eller noen med vilje ødela og spiste opp andre sine figurer.

De fleste av vennene våre er rastløse og liker å være i aktivitet, så det ble derfor etter hvert spilling av både fotball og volleyball. Det går ikke akkurat stille for seg med en gjeng der mange har stort instinkt. Da blir det roping på alle slags mulige språk. De som ikke ønsket å være med å spille, var igjen i huset og pyntet kaker og (selvfølgelig) drakk tererè.

Kvelden ble avsluttet med at hele gjengen samlet seg og spiste (alle) julekakene. Festen varte til langt på kveld, og det var en relativt sliten og fornøyd gjeng som vinket gjestene farvel.

Følg med på eventyret vårt på andre sosiale medier! Instagram: gus_paraguay og youtube: GUS Paraguay

Comments

Jeg er varm i hjertet mitt over hvor flink dere er ❤️❤️ Legger all energien deres i at andre skal ha det fint. Stolt mamma og stolt GUS mor