Mitt første møte med Gå Ut Senteret var en melding fra en venn om et nytt reiseteam kalt Story og Media på Global disippel. Dette teamet skulle reise rundt og dokumentere Normisjon sine prosjekter i utlandet. Jeg gikk da på en fotolinje på folkehøgskole og tenkte først at jeg ikke kunne ta et friår til, men så var jo tilbudet fra Gå Ut Senteret utrolig spennende. På folkehøgskolen hadde jeg heller ikke funnet ut om jeg ville satse på fotografi, noe som var målet med å begynne der. Her så jeg enda en mulighet for å sjekke om media-feltet var noe for meg og takket ja til skoleplass på Gå Ut Senteret.

Det faktum at Gå ut Senteret var en bibelskole var ikke noe jeg egentlig tok stilling til. Året på folkehøgskole ble et tørkeår trosmessig og jeg klarte ikke å gjenkjenne han i livet mitt lenger. Det ble vanskelig å forholde seg til Gud og jeg kom til Gå Ut Senteret med en innstilling om at jeg skulle avsløre Gud på alle områdene han ikke fikk til. Jeg hadde så mye sinne og usikkerhet mot Gud som gjorde meg skeptisk til undervisningen og på mange måter følte jeg meg utilpass i starten. Jeg hadde blitt så vant til et liv utenfor kristenbobla og forsto ikke helt hvordan Gud kunne passe inn i livet mitt, spesielt ikke hvorfor han ikke gjorde noe med alle sårene i mitt liv. 

Det jeg ikke hadde regnet med da jeg begynte på Global disippel var at han skulle snakke til meg om det jeg jeg synes var vanskelig. Her på Gå Ut Senteret er nærheten til livets oppturer og nedturer viktig og derfor skrev vi tros-og livs-historie ganske tidlig på skoleåret. For meg ble det en viktig prosess der jeg ble bevisst på hvordan livet mitt påvirket troen min. Slik klarte jeg med tiden å se på Gud som god selv om livet til tider var krevende.

Takket være Gå Ut Senteret var jeg også sikker på at jeg ville gjøre noe med media og jeg utdannet meg til profesjonell fotograf på Norsk Fotofagskole. Her fikk jeg dyrket min fotointeresse i et kreativ miljø og fikk mange gode venner. Jeg trivdes godt men troen min ble atter en gang prøvet og på sikt var det vanskelig å leve den ut. Tro var ikke nødvendigvis assosiert med noe positiv og jeg var redd for hva som ville skje om jeg var for ærlig om den. Det var enklere å gjemme den bort og gjøre som alle andre.

Da jeg ble student på Gå Ut Senteret igjen på Tjeneste og ledelse forsto jeg hvor langt borte jeg var fra Gud. Jeg hadde levd to liv, et i kirka og et på studie i frykt for hva som ville skje om jeg viste den fram. På Tjeneste og ledelse opplevde jeg å få komme tilbake til ham, på tross av alle gangene jeg hadde valgt han bort bevisst. Jeg fikk starte på ny sammen med han og tatt stilling til mine holdninger til arbeid og ikke minst frykten for å skille meg ut. 

Gjennom Tjeneste og ledelse er man også utplassert i tjeneste et år og min jobben var markedsføring for Gå Ut Senteret. Det gikk bra frem til tidligere erfaringer boblet opp igjen og jeg fikk behov for et oppgjør med fortiden. Jeg var livredd for å dykke dypere i den og da var tilliten jeg fikk til Gud gjennom Global disippel til stor hjelp. Den ble et grunnlag å stå på når så mye annet vaklet. Fellesskapet på jobb og i Norkirken Trondheim ble også en stor kilde til styrke. Før hadde jeg holdt mye for meg selv, men merket nå at jeg ikke kunne kjempe alene lenger. Jeg måtte åpne meg opp å gi folk en sjanse til å hjelpe meg. 

Slik har jeg opplevd å bli satt i frihet. Jeg kjenner en glede jeg ikke vet hvor kommer fra, nesten som at jeg lever på en sky. Jeg som før hadde kjempet for meg selv fikk oppleve hva som skjer om Gud og et kristent felleskap får være med å bære når livet tynger. Livet mitt er ikke perfekt og blir nok aldri bare lett, men i år har jeg erfart hvordan han gir styrke når jeg trenger det. De dagene som var for tøffe fylte han meg med krefter fra ingensteds og hjalp meg gjennom dagen. Han fullfører noe i meg gjennom et trygt og gudsnært fellesskap, men også lært meg hvor sann styrke virkelig ligger som Jesaja 40:29 snakker om. Min bønn nå er at jeg skal klare å velge han hver dag som min kilde til styrke. 

Han gir den trette kraft og

den som ingen krefter har,

gir han stor styrke.

Jesaja 40:29

Comments