Vi har virkelig fått kjenne på hele følelsesspekteret. Vi har tatt del i Ecuadors svar på karneval hvor parader, livemusikk og all salgs pryd og pynt fyller gatene. Samtidig har vi hatt vår siste dag på skolen Mushuk Kawsay og tatt farvel med lærerne og elevene der etter 11 uker. 

Vannballonger, paljetter og skum!

Karneval i Ecuador er veldig annerledes fra slik vi er vant til i Norge. Her er feiringen mye større og rundt om i hele landet finnes store fester og parader som fyller gatene med vannballonger, konfetti og paljetter. Glemmer man å ta med sprayflasken sin, er man gitt å bli skummet ned og har ingen mulighet til å forsvare seg. Her er det bare å passe seg for ingen tar hensyn, verken for øyne, klær eller annet! Men det er vel det som gjør det både spennende og gøy 😉 Alle som er ute i gatene er med på leken og må tåle steken, og som utlendinger har vi nok vært ekstra gøy å ta og derfor noe mer utsatt. På tross av øyne som fortsatt svir og renner, som følge av gode mengder skum, har dette vært en utrolig spennende kulturell opplevelse og veldig stas å få oppleve! 

Siste dag på Mushuk Kawsay

Vi fikk en pangstart på karneval da vi forrige torsdag feiret sammen med elevene og lærerne på skolen Mushuk Kawsay. Dette var vår siste dag her etter elleve uker, som resulterte i at verken lærerne eller elevene sparte på noe, og skummet oss greit ned:) I tillegg til feiring, organiserte lærerne en utrolig fin avslutning for oss hvor alle delte gode ord og ønsket oss lykke til videre. Det ble vemodig og tårevått å si farvel, ettersom vi hadde fått så mange gode relasjoner. Nå sitter vi igjen med stor takknemlighet for oppholdet vi har hatt på Mushuk Kawsay, for hvor godt vi har blitt tatt imot av både lærere og elever, for latter, kødd, lærdom, og alle gode opplevelser. Mushuk Kawsay er BRA!

Ukene som ligger foran

Nå er det kun to uker igjen av utenlandsoppholdet og vi begynner alle å merke at hjemreise er innenfor rekkevidde. Den foreløpige planen for de siste ukene i Ecuador er at vi skal ned til kysten, til byen Guayaquil, hvor vi skal få være med å jobbe i en kirke. Guayaquil er en by som kan være utrygg ettersom kriminalitet er et stort problem. Vi er derfor veldig spent på hva de siste ukene vil bringe av opplevelser og erfaringer, og er glad vi kan hvile i at Gud leder og beskytter, og at vi ikke skal være bekymret. <3

I Matteus 6:34 står det skrevet: “Vær da ikke bekymret for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.” Dette verset er litt ekstra godt å ha i bakhodet nå som vi ikke har så mye kontroll på planene fremover. 

Bønneemner: 

  • Lærerne og elevene på skolen Mushuk Kawsay
  • Helse i teamet
  • Situasjonen i Guayaquil og Guds beskyttelse for teamet under oppholdet der

Mange gode klemmer fra team Ecuador! ❤️