Tatt godt imot

Mitt navn er Simon Elias Bogen, jeg er 19 år og kommer fra Løten utenfor Hamar. Jeg er med på teamet Story og Media på Gå Ut Senteret i år. Som mange andre var jeg veldig spent på å starte et nytt år på et nytt sted rett etter videregående skole – uten å kjenne noen som helst. Disse nervene ble raskt skylt i land da jeg møtte de flotte lærerne, ettåringene og elevene. Alle sammen møttes på Vandrerhjemmet for å hilse på hverandre og få tildelt rom. (Jeg er fortsatt litt støl i smilemusklene etter å ha hilst på så mange nye folk i løpet av en dag …)

Team Story & Media og Team Etiopia har flyttet inn i bofellesskapet.

Misjonskonferanse

De første dagene på Gå Ut Senteret var vi, studentene, veldig heldige med å få være med på Misjonskonferansen Motivasjon den første helga. Her ble vi veldig godt kjent med Salem Menighet. Studentene i år kommer fra mange forskjellige plasser og ulike kirkemiljø. Alle sammen trives i Salem, og det at vi får lov til å gjøre tjeneste for kirken – og ta del i fellesskapet, er veldig hyggelig.

Trondheim by

Det er ikke lange stunden jeg har vært i Trondheim, men jeg har allerede forelsket meg i byen. Det er ikke rart man sier at Trondheim er den beste byen å studere i. Hvis du en sjelden gang kjeder deg så er det ikke lange turen ned til sentrum der du kan gå på sightseeing, gå på kino, spise deg mett på alle smaksprøvene på Nidar Fabrikkutsalg og mye, mye mer. Fra vandrerhjemmet tar det en liten halvtime å gå til skolen og en halvtime å gå til Salem. Hvis du tenker å begynne på GUS så trenger du ikke fylle opp bagasjen din med masse treningsutstyr, for det kommer til å bli mye gåing. (Hvis du ikke bruker sykkel.)

Skolehverdagen

Fra mandag til fredag er det undervisning på skolen. Skolen starter kl. 9, men fortvil ikke: Det har aldri vært enklere å stå opp. Vi er seks personer i bofelleskapet som deler kjøkken og bad, så hvis du vil ta deg en dusj er det best for deg om du står opp litt tidligere enn 08.30. Samtidig er skoledagene noe mange ser fram til. Bibelundervisning, volleyball i friminuttene og alle de flinke lærerne gjør Gå Ut Senteret ikke bare til en uvanlig skole – men også et sted man trives veldig godt.

Dagens høydepunkt for mange er felleslunsjen. Det eneste måltidet på en normal dag du som vi slipper å tilberede selv. Skoledagen slutter kl. 15, og da er det bare en ting å gjøre: Ta beina fatt, stikk innom Rema 1000 på veien og lage middag. Du kan fylle kveldene dine med så mye du vil. Enten det er fotball hver onsdag, fellesskapskvelder på mandag eller å bare slappe av med Netflix & Bible. Hver lørdag kveld er det studentgudstjeneste i Salem. Her fylles kirka opp med rundt 400 studenter. Et av ukens faste høydepunkt.

Gå Ut Senteret har vært helt fantastisk så langt, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Comments