I over 20 år har Gå Ut Senteret sendt team til utlandet, og studentene gir hvert år gode tilbakemeldinger på utlandspraksisen vår.

Da vi i sommer lurte på hvordan enda flere kan få opp øynene for det unike opplegget, ble svaret å invitere noen som selv er i målgruppen til å teste det ut og fortelle hva de opplever. For ca én måned siden ble teamet utvalgt, og i dag reiser de til Addis Abeba i Etiopia.

Karl Fredrik Øgaard (Tryggheim VGS), Emilie Wang (Stavanger katedralskole), Ingjerd Høivik og Mari Giskegjerde (Kongshaug musikkgymnas) er alle avgangselever på videregående skole. I dag har de vært sammen på Gardermoen for å forberede seg sammen med meg selv og Sunniva Kvamsdal Sveen, som selv gikk på Global disippel og bodde i Etiopia i fjor.

Utlandsopphold i miniatyr

Vi ønsker at de fire skal få oppleve et utlandsopphold med Gå Ut Senteret i miniatyr. Det innebærer teamsamlinger, språkkurs, menighetsliv, besøk på våre praksisplasser – og selvsagt fremmed kultur og unike opplevelser i vertslandet.

I ukene før avreise har vi hatt videosamtaler med teamet, og i dag møttes de for første gang på Gardermoen – tolv timer før Ethiopian Airlines ET715 tar av i retning mot Addis Abeba.

På Gardermoen har de fått en smak av forberedelsesopplegget vårt som inkluderer teambuilding, samtaler om hver enkelts ulikheter, ønsker og behov, innføring i etiopisk kultur og gjennomgang av program for oppholdet.

Følg med på reisen

Høstferieteamet kommer til å skrive flere innlegg på bloggen den neste uken, og du kan også følge de på Instagram og Facebook helt frem til de returnerer til Norge søndag 15. oktober.

God tur! 🙂

PS: Kan du tenke deg å reise med Gå Ut Senteret neste år? Søndag 8. oktober åpner søknadsskjemaet for neste skoleår på gus.no.

Comments