Den vakre, lyse tiden

Kl. 04.22 begynner sola å titte fram. Lyset kryper over fjelltoppene og sniker seg inn gjennom soveromsvinduet. Mari våkner kl. 04.34 og tror det er klart for frokost. Hun myser ut av vinduet og ser fjellene bade i soloppgangen. Måkene synger nede ved havnen og fiskebåtene vugger til takten av morgensangen. Mari sjekker klokka og innser at det enda er to timer til bordet skal dekkes. Hvordan klarte hun å glemme og trekke for gardinene? En burde kanskje vært glad for at sola har begynt å tilbakebetale det tapte lyset fra mørketida, men den tanken streifer ikke Mari før hun daler inn i drømmeland igjen.

«Så dere fjellene i morges? Det så ut som om de badet i blod!”, forteller Mari begeistret ved frokostbordet. Vi er nettopp kommet tilbake etter en god ferie, men her er påskeværet fortsatt på topp. Midnattsola er på vei og det snødekte landskapet har ikke planer om å forsvinne før om to måneder. Takk Gud for det!

Ikke spør oss hva som skjer her. Vi vet ikke selv.

Vi stortrives – fortsatt!

Nå kan det hende at jeg har romantisert morgenene i Bullveien 13b litt her… Jeg, Tobias, bruker gjerne en time før jeg klarer å snakke uten å høres sur ut. Mari synger «twenty-twooo-O-oOoo» og Linn Karina sovner på sofaen når frokosten er klar. Enten er det en ganske stille morgen, eller så går det over stokk og stein! Da snakker alle i munnen på hverandre, og ler av alt og ingenting.

Vi vet hvordan vi best skal terge hverandre og hva som får oss i godt humør. Kaffen har her vist seg å være en god ingrediens, men man må passe på at Mari ikke får mer enn 3 kopper dagen! Linn Karina har snart fortalt oss alt det er å vite om hennes «slikkesleiv» fra Kitchen, og vi ble nylig ferdig med å studere Hebreerbrevet sammen.

Vi kan snakke om alt mellom himmel og jord – ikke mer, ikke mindre.

Nye relasjoner for livet

Det fine, kristne fellesskapet vi har fått er noe av det jeg er mest takknemlig for. Vi har møtt brennende troende i alle aldre som virkelig ønsker å leve et liv i full overgivelse til Gud. Mange gode samtaler om tro, bibelgrupper og lovsangskvelder med nye venner har virkelig gjort inntrykk. Dette har vært trosstyrkende og inspirerende. De har utfordret meg, og i all ydmykhet fått meg til å grave mer i meg selv og troa mi.

De har også tatt oss med på middager, filmkvelder, turer og ikke minst, på snøscooter! Det ryktes også om at vi kanskje skal få komme oss ut på havet med en pensjonert fisker vi har blitt kjent med!

Praksis i overflod

Hva er det vel å gjøre i «koronatider»? Vel, i Alta er det i hvert fall ikke lite! Vi stortrives med både barna og ungdommen vi har blitt kjent med. Det gleder oss å se hvordan de lyser opp når vi kommer, men det er også vanskelig å tenke på at vi snart må forlate dem. Ungdommen i Laget gruer seg allerede til vi skal dra… Heldigvis skal vi få til en leir sammen på Stjernøy før den tid kommer 😉

I tillegg til vår hovedpraksis med barna på @Kom.inn har vi fått mange gode “oppdrag” utenom. Blant annet har vi sittet i panel og blitt “grillet” som kristen med all slags rare spørsmål fem ganger, derav to ganger helt alene. Vi har gått rundt på kjøpesenteret og invitert all ungdom på pizza i kirka gjennom et nyoppstartet, kristent ungdomstilbud. I tillegg har vi bidratt på Tårnagentene, Lys våken og holdt flere andakter.

Gjerne vær med å be!

I den siste tiden vil vi få en noe annerledes hverdag som gir oss mer tid og krefter til å fokusere på ungdommen vi har blitt kjent med. Så vær gjerne med å be om at barn og ungdom her må forstå hvem Gud er, og hva Han har gjort for dem.

Lurer du på hvordan hverdagen vår er? Sjekk ut vloggen vår på insta da vel! Kikk her.

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.

Comments

Utrolig kjekt å høre hvordan det går med dere!
Og den slikkesleiva høres veldig fantastisk ut forresten, skulle nesten likt å kjøpe den selv!

Comments closed