Lære ved å lytte

Dagens store happening ble besøket på språkskolen, der vi fikk vår første leksjon i amharisk! Det var utrolig lærerikt og det var veldig spennende å lære på en helt ny måte.

Språkskolen My-LINC bruker nemlig en metode der vi lærer språket på samme måte som et barn lærer sitt morsmål, nemlig ved å lytte. Vi troppet opp på språkskolen med både penn og skriveblokk, men vi fikk kjapt beskjed om at vi ikke kom til å trenge dette.

Læreren vår hadde med seg tøydukker, plastdyr, kjøkkenutstyr og andre gjenstander som hun pekte og fortalte oss navnet på. Vi skulle ikke gjenta, bare lytte og observere. Etterhvert spurte hun oss om å peke på de korrekte gjenstandene når hun sa navnet, akkurat slik barn gjør. Det klødde i hendene etter å ha noe å skrive ned all denne nye informasjonen på, men jeg tror virkelig jeg lærte mer av å bare lytte og vise at jeg skjønte hva hun sa enn å pugge meg fram til det.

Gi oss i dag vår daglige injera

I Etiopia spiser en A4-etiopier nasjonalretten, injera til hvert eneste måltid! Faktisk så mye at bibeloversettere oversatte brød til injera i fadervår!  Det var dermed på tide at vi fikk smake denne retten.

Yonas, leder i Mekane Yesus kirken og mentor for GUS-teamene her i Etiopia, ventet på oss da vi kom hjem til gjestehuset på kvelden. Der lagde vi (det vil si mest Yonas og vakten vår Getu), Injera til oss. Retten består av lefser, og en saus med egg som helles over fatet med lefsene. Alle spiser sammen fra samme fatet og med høyre hånd. For en opplevelse! Maten var sterk, visstnok ikke like sterk som de pleier å lage den, men sterk nok for oss nordmenn.

Det som er spesielt med denne retten er at for å vise respekt og høflighet ovenfor verten, mater en hverandre! Det var veldig nytt for oss, men også veldig gøy! Det skapte en god atmosfære der vi virkelig spiste et måltid sammen, samlet rundt samme fat. Og ikke minst så smakte det utrolig godt!

PS: Vil du bo og arbeide i Etiopia i 4,5 måneder mens du går på bibelskole neste år? Søk om plass i dag!