«Hjemmekontor» i Odda

De første ukene var det mye nedstengning i byen, og vi ble rett og slett satt på hjemmekontor. Dagene gikk da til å bli kjent med byen og mentor, og til bønnevandring. Vi ble også utfordret til å lage en Pinsevandring til årets konfirmanter. Planen er å ha et korona-vennlig opplegg som gir en kort innføring i temaer som Kristi Himmelfartsdag, Den Hellige Ånd, Pinsen, og vår personlige favoritt; misjonsbefalingen. 

Mot slutten av hjemmekontortilværelsen vår, fikk vi lov til å bidra med diakonalt arbeid på Kalvanes (bydelen vi bor i). Den ene naboen vår hadde vært koronafast på Filippinene i halvannet år, og vi fikk lov til å være med å ta vårrengjøringen. Dette satte han veldig stor pris på, med tanke på hans synsnedsettelse. Etter noen timers arbeid inviterte han oss ut på terrassen der vi fikk servert boller, sauerkraut (fermentert kål) og tyrkisk kaffe med polsk kogel mogel (google it!).

God start på praksis

Den siste uken har det endelig åpnet litt mer opp i Ullensvang kommune. Vi har fått være med på middags-bønn i kirken, og være ledere på Tweens-samling i nabobygda Tyssedal. Dette skal vi fortsette med i ukene fremover. I tillegg skal vi være med på konfirmant-arbeidet i kirken, hjelpe til i Kirkens bymisjon og være med på økumeniske bønnemøter.

Vi har blitt tatt godt imot av de kristne her i Odda, og føler på mange måter at vi er del av den kristne familien. Vi er storesøstre for Tweensa og konfirmantene, og barnebarna på Gudstjenestene. Alle ønsker oss hjertelig velkommen og er genuint interessert i hvem vi er og hvorfor vi er her. Vi blir rikt velsigna, både i bønn og i samtale. Folk viser også sitt engasjement gjennom mat; både middagsinvitasjoner og matlevering på døra (og det klager vi ikke på!).

Vi blir utfordret – og det liker vi!

Vår gode mentor, Margot-Helene, har sørget for at vi blir godt utfordret når vi er her. Sigrid har allerede holdt andakt på middagsbønn i kirken, og videre skal både Ingrid og Hedda holde andakt, og Ane skal lede liturgien. Vi skal være med på salme-kveld i Jondal hvor vi blir oppfordret til å dele en salme. Vi skal i tillegg ha andakter på sykehjemmet her i Odda.

Vi kjenner nok alle på at vi går litt ut av komfortsonen, men vi tror at Gud utruster oss gjennom disse utfordringene. Vi tar de på strak arm! Forrige uke kom vi i prat med to koselige damer fra kirken, som utfordret oss til å finne hver vår odding og bosette oss her. Dette er en utfordring som vi kanskje ikke tar like seriøst, hehe;)

Bildedryss fra fritiden vår i vakre Hardanger<3

Vær gjerne med å be!

Vær gjerne med å be for oss og praksisen vår i Odda. Be om Guds ledelse i andaktene vi skal ha, og at Tweensa og konfirmantene skal føle seg sett og elsket av Gud. Vær gjerne også med å be for de kristne i Odda, og at de må få tålmodighet og styrke til det de står i.

Følg oss gjerne på instagram for flere oppdateringer: @teamodda

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.

Comments

Så kjempefint å få besøk av sånne flotte jenter! Tusen takk. Gud signe dykk vidare på livsvegen. Mvh Torstein Backer-Owe