Vårt nye hjem

Vi har fått en gyllen mulighet til å komme enda tettere på kulturen. Vi får bo hos Mary, mentoren vår, og familien hennes! Vi har blitt utrolig godt tatt imot av alle de tjue (!!) barna og voksne som bor i huset. Vi har virkelig fått føle på gjestfriheten her!

Kibera og Kawangware

I Kenya lever flere millioner i ekstrem fattigdom. Dette har ført til flere store slummer, to av disse er Kibera og Kawangware. Her skal vi tilbringe praksisperioden vår! Heart to Heart har mange prosjekter, ett av de viktigste er å drive skole. I Kawangware driver de skolen, Prince of peace. I Kibera driver Heart to Heart en kirke og samarbeider tett med skolen ved siden av. På disse skolene tilbringer over tusen barn hverdagen sin. Skolen er en viktig møteplass for barnene, her får de undervisning, være med venner og ikke minst mat. Heart to Heart sponser flere hundre barn med skolegang og ett ekstra måltid. Et viktig tiltak fordi ikke alle foreldre har mulighet til å gi barna mat hjemme.

Intrykk

Vi er begge enige om at den varme velkomsten på skolen i Kawangware har satt preg på oss. I den ene klassen var det over sytti barn som tok oss imot med sang og store smil. Vi kjempet mot tårene som presset på. En kan virkelig ta og føle på gleden til barna! Til tross for den harde hverdagen smiler de fra øre til øre, det er utrolig sterkt å få oppleve.

Språk

De to første ukene har vi brukt på å lære kiswahili. Kiswahili er et gøy og spennende språk. For å rekke språktimen 08:00, måtte vi stå opp 05:30. Vi brukte bilturene til å sove! Vi er heldige som kan kommunisere på engelsk med de fleste her, siden det er et offisielt språk. Men vi merker at det betyr mye for de lokale når vi bruker kiswahili.

Vi ser frem til å se mer av hva Gud gjør i livet til menneskene her!

Følg oss på instagram!

https://www.instagram.com/teamkenya22_23/