Ecuador

ECUADOR

BOSTED

Cañar

SPRÅK

Spansk

BLOGG FRA ECUADOR

Bli lærer for indianerbarn fra 1. klasse til videregående i Ecuador.

Ecuador-teamet vil jobbe på skolen Mushuk Kawsay, også kalt Tambo-skolen, med en tilknyttet skolefritidsordning. Du blir boende blant quichua-indianerne i fjellbyen Cañar, et område med mange foreldreløse barn som følge av at en stor del av foreldregenerasjonen utvandrer til USA. Disse barna trenger ekstra oppfølging. Her har det vært norske misjonærer i mange år.

Hver enkelt på teamet følger faste klassetrinn gjennom hele perioden og knyttes til en fast lærer på skolen. Du kan f.eks. undervise på småskoletrinnet, mellomtrinnet, ungdomsskolen eller videregående. I tillegg til å jobbe på skolen i Cañar vil du få oppgaver i ungdomsarbeidet i den lokale kirken. Teamet har bosted i en egen leilighet og vil bli fulgt opp av en norsk mentor.

Det er populært med studenter fra Gå Ut Senteret i friminuttene på skolen.

«Noe av det beste var å bli kjent med elevene og lærerne på Mashuk Kawsay. Gleden hos barna smittet lett over på oss og gjorde hverdagen til en fest.»

– Eilin (Global disippel 2019/2020)

Praktisk

#1 De første tre ukene tilbringer du i din egen vertsfamilie i storbyen Cuenca. Dermed lærer du raskere å beherske språk og lokal kultur. Når dere flytter til Cañar bor teamet sammen i en egen leilighet som leies ut av et eldre, koselig ektepar.

#2 Det er en del ungdommer i den lokale menigheten som alltid setter pris på teamene fra Gå Ut Senteret. Dere vil bli en del av ungdomsarbeidet og kan dra på utflukter sammen med ungdommene.

#3 Det er en fordel om du kan noe spansk hvis du skal til Ecuador, men du får et intensivkurs i spansk og et opphold i vertsfamilie før du begynner å jobbe på skolen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share