Aserbajdsjan

NYHET!

Utgjør den store forskjellen for funksjonshemmede barnehjemsbarn.

På barnehjemmet like ved hovedstaden bor det ca 150 barn, med alt for få ansatte til å gi en verdig omsorg til hver enkelt.

Her skal teamet være med barna, leke med dem, ta de med utendørs, gi bort etterlengtede klemmer og gi verdighet til en sårbar gruppe. Noen har behov for hjelp fra andre for å kunne få i seg mat.

Enkelte av barna klarer ikke å gjøre stort annet enn å ligge i en seng hele dagen, mens andre løper rundt og gjør rampestreker som et hvilket som helst annet barn. Barn med slike spesielle behov er ofte utsatt for sterk stigmatisering og kan bli sendt på barnehjem fra de er helt små, kanskje også selv om familien både har ressursene og kapasitet nok til å ta vare på barnet.

«I morgen blir vår siste dag på Merdekan, og jeg kjenner at jeg kommer til å måtte kjempe hardt mot trangen til å ta med meg hver enkelt av dem hjem med meg til Norge.»

– Team Aserbajdsjan (Faith in action 2016/2017)

Teamet bor i en leilighet i Baku eller like i nærheten. Her kan dere lage mat selv, eller dere kan spise noen måltider ute.
I hovedstaden vil dere bli del av et fellesskap med andre studenter og unge voksne. Her er det mange på deres egen alder som kan bli viktige relasjoner for teamet.
Hele teamet deltar på språkkurs de først tre ukene av oppholdet. Det er en fordel å snakke det lokale språket, azeri, for å kunne kommunisere med barna.

AZ-
ERI

Bli med til barnehjemmet

Webhotell levert av Nordic Hosting AS